Lauku bērni aicināti pieteikties bezmaksas kultūrizglītojošām ekskursijām Rīgā

Bērnu kultūras projekts "Garā pupa" jau piekto sezonu aicina Latvijas novadus, pagastus un skolas pieteikt bērnus bezmaksas kultūrizglītojošām ekskursijām Rīgā. Ekskursiju mērķis ir iepazīstināt ar kultūru bērnus no 6 līdz 12 gadu vecumam, kuriem reģionālās un sociālās nevienlīdzības vai vecāku kūtruma dēļ ir ierobežota pieeja kultūras aktivitātēm.

Projekta Garā pupa publicitātes foto. Pianists Vestarrs Šimkus un - nākamais pianists!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projekta "Garā pupa" publicitātes foto. Pianists Vestarrs Šimkus un - nākamais pianists!

Biedrības "Ascendum" radītais labdarības projekts "Garā pupa" aizsākts 2012.gada pavasarī ar mērķi atgādināt sabiedrībai par kultūras nozīmi bērna personības izaugsmē un turpmākajā attīstībā. Kopš projekta pirmsākumiem jau 2260 bērniem no Latvijas reģioniem ir bijusi iespēja iepazīt kultūras dzīves daudzveidību Rīgā, apmeklējot teātra izrādes, koncertus, izstādes u.c. kultūras pasākumus. Pateicoties projekta sadarbības partneriem un atbalstītājiem, eksursiju organizatori pilnībā sedz visus ar ekskursiju saistītos izdevumus, aicinot pašvaldības segt tikai transporta izdevumus.

"Atgriezāmies vēlu vakarā - bērni bija ļoti apmierināti ar braucienu un visiem mirdzēja acis par garajā dienā piedzīvoto, turklāt kultūras programma bija bez maksas," ar atmiņām dalās Rita Reinsone, kas iesaistīja savus novada bērnus "Garās pupas" maznodrošināto ekskursijās 2013. gada rudenī.

Pieteikt dalību "Garās pupas" ekskursijām Rīgā iespējams Latvijas reģionu pašvaldībām un skolām, sadarbojoties ar vietējo sociālo dienestu. Pieteikumu anketu iespējams iegūt, atrakstot e-pastu uz adresi zane@ascendum.lv. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā zvanīt: 28696981. Plašāku informāciju iespējams uzzināt arī projekta interneta mājas lapā www.garapupa.lv

Palīdzēsim Latvijas bērniem augt ar dziļām saknēm kultūrā!

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Kālberga

Reklāma
Reklāma

Projekta "Garās pupa" vadītāja

Tel.: 28696981

E-pasts: zane@ascendum.lv

 

Biedrība "Ascendum" ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras mērķis ir veicināt Latvijas augšupeju - ekonomisko, garīgo un sociālo - mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni un pilsonisko sabiedrību.