Nedēļas laika prognoze: sniegs būs vai nebūs?

Pamazām saplok jau tā plānā sniega sega. Ko sinoptiķi mums sola brīvdienās un nākamajā nedēļā? Vai šoziem vēl ir kādas cerības uz papikošanos un sniegavīru velšanu?

Gaisa temperatūra nākamajā nedēļā jau lielākoties būs augstāka par 0 grādiem, tikai naktīs, debesīm skaidrojoties, nedaudz piesals.

FOTO: Marika Eglīte

Gaisa temperatūra nākamajā nedēļā jau lielākoties būs augstāka par 0 grādiem, tikai naktīs, debesīm skaidrojoties, nedaudz piesals.

 

Janvārī, iestājoties ziemai, laika apstākļi mainījās maz - valdīja stabils sals, nokrišņu gandrīz nebija. Sākoties februārim, laika apstākļu raksturs jau ir mainījies - stabilo salu jau nomaina atkusnis, Latviju šķērso arī nokrišņu zonas, bet gaisa temperatūrai paausgtinoties virs 0 grādiem, saplok arī jau tā plānā sniega sega. Šajās brīvdienās un arī nākamajā darba nedēļā ziemas laika apstākļi saglabās šo savu nepastāvīgo raksturu.

 

Sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zonas, kas rietumu un centrālajos rajonos atnesīs lietu un slapju sniegu, savukārt austrumu rajonos galvenokārt tikai slapju sniegu. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs 15-19 m/s. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2...+3 grādiem, bet dienā visā Latvijā būs +1...+4 grādus silts. Svētdien nokrišņu zona no Latvijas atkāpsies, arī vējš vairs nebūs tik stiprs, bet gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās laika prognozes.

 

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies visu nākamo darba nedēļu, plašākā nokrišņu zona no dienvidrietumiem Latviju šķērsos otrdien pēcpusdienā un naktī uz trešdienu, nesot galvenokārt slapju sniegu. Valdošie būs lēni līdz mēreni dienvidu puses vēji, pirms nokrišņu zonas otrdien tie iegriezīsies no austrumu puses un pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 13-16 m/s, arī nedēļas beigās sāks pastiprināties dienvidu vējš.

Reklāma
Reklāma

 

Bet gaisa temperatūra nākamajā nedēļā jau lielākoties būs augstāka par 0 grādiem, tikai naktīs, debesīm skaidrojoties, nedaudz piesals. Vēsākās būs naktis uz otrdienu un piektdienu, kad termometra stabiņš noslīdēs līdz -1...-5 grādu atzīmēm. Šādos apstākļos uz ceļiem nakts un rīta stundās bieži veidosies apledojums.

 

Sniega sega, valdot pozitīvām gaisa temperatūrām, kusīs, tomēr nedēļas vidū, Latviju šķērsojot nokrišņu zonai, tās biezums palielināsies.