Modes industrijā šā gada aktuālākā krāsa - starojošā orhideja

Katru gada nogali, decembrī, krāsu klasifikators Pantone izziņo nākamā gada krāsu, ko ar nepacietību gaida visa modes industrija. Šoreiz tas ir košs un dzīvespriecīgs violetais tonis, kas jau nokristīts par "starojošo orhideju".

Tērps un aksesuāri no zīmola Max Mara 2014.gada pavasara kolekcijas. Foto no portāla www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tērps un aksesuāri no zīmola Max Mara 2014.gada pavasara kolekcijas. Foto no portāla www.kasjauns.lv

Informācija no portāla www.kasjauns.lv.

"Tā ir valdzinoši, maģiski un noslēpumaini violeta krāsa, kas ieintriģē skatienu un rosina iztēli”, savu izvēli raksturo Pantone. Turklāt šis tonis pārstāv arī garīgo sfēru. "Starojošā orhideja rosina jaunradi un oriģinalitāti, kas mūsdienu sabiedrībā tiek ļoti vērtēta," izteikusies Pantone krāsu institūta vadītāja Leatrise Eizemane.
 

Tonis „starojošā orhideja” Pantone klasifikācijā.

Tonis "starojošā orhideja" Pantone klasifikācijā.

Kompānija paredz, ka 2014.gadā šis tonis būs populārs gan modē, gan kosmētikā, gan arī interjera dizainā, jo tā ir pārsteidzoša un apbrīnojami daudzveidīga krāsa. To savā garderobē var izmantot kā sievietes, tā vīrieši. Toni ieteicams kombinēt ar citām spilgtām krāsām, piemēram, tirkīzzilo, zilzaļo un gaiši dzelteno, vai arī tieši otrādi – tādiem neitrāliem toņiem kā pelēks, bēšs un pelēkbrūns.

Gada krāsas izraudzīšanās process sākas pavasarī, kad Pantone eksperti analizē aktuālākās tendences. Viņi smeļas iedvesmu no izklaides industrijas un filmām, kam drīzumā pienāks iznākšanas datums, ceļojošajām izstādēm, jaunajiem māksliniekiem un populāriem tūrisma galamērķiem.2013.gada krāsa bija smaragdzaļā, kas patiešām sasaucās ar modes tendencēm. Iepriekš aktuālākais tonis bija „oranžais tango” – sarkans ar oranžīgu nokrāsu.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.kasjauns.lv