Daugavpilī pa logu izmestais zīdainis jūtas labi jaunajā ģimenē

Pagājušā gada 17. jūlijā Latviju satrieca drausmīgs gadījums: māte pa logu izmeta savu tikko dzimušo bērniņu, jo tas viņai neesot bijis vajadzīgs. Pirms gada tiesa puisēna mātei nozīmēja piespiedu ārstēšanos. Savukārt puisēns ir adoptēts un tagad jūtas laimīgs savā jaunajā ģimenē.

Aculieciniece domājusi, ka pa logu izmesta lelle, bet, pienākot tuvāk, ieraudzījusi, ka tas ir jaundzimis zēns, kuram vēl bija redzama nabassaite. Foto: www.gorod.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aculieciniece domājusi, ka pa logu izmesta lelle, bet, pienākot tuvāk, ieraudzījusi, ka tas ir jaundzimis zēns, kuram vēl bija redzama nabassaite. Foto: www.gorod.lv

Mammamuntetiem.lv jau rakstīja, ka pagājušā gada 17. jūlija vakarā Daugavpilī, Cietokšņa mikrorajonā – Hospitāļu ielā, kāda 37 gadus veca sieviete ar garīgās attīstības traucējumiem pa otrā stāva logu izmeta savu jaundzimušo. 

 

Kāda notikušā aculieciniece, izdzirdot kāda priekšmeta atsitienu pret zemi, sākumā nodomājusi, ka pa logu izmesta lelle, bet, pienākot tuvāk, ieraudzījusi, ka tas ir jaundzimis zēns, kuram vēl bija redzama nabassaite. Gaidot ierodamies policiju un mediķus, garāmgājēji un apkārtnes iedzīvotāji palīdzējuši mazulim - sagādājuši dvieļus un iekārtojuši viņu ērtāk, bērns, lai arī guvis traumas, bija dzīvs, elpojis un kustējies. Mediķi snieguši mazulim pirmo palīdzību un nogādājuši viņu slimnīcā. 


Puisēna bioloģiskā māte policijai skaidroja, ka viņai bērns nebija vajadzīgs un tādēļ to izmetusi pa logu. 

Puisēna bioloģiskā māte policijai skaidroja, ka viņai bērns nebija vajadzīgs un tādēļ to izmetusi pa logu. Jāpiebilst, ka bērniņa māte Sveta nedzīvoja viena, bet gan kopā ar savu māsu. Svetas māsa Daugavpils portālam grani.lv klāstīja, ka neko nav nojautusi par to, ka viņas māsa gaida bērniņu: „Sveta ir invalīde, viņai ir 2. grupa un atrodas psihoneiroloģiskās slimnīcas uzskaitē. Viņas grūtniecību nepamanījām. Nu, palika apaļāka, palika… Viņa jau nevienu neklausīja, staigāja, kur grib. Es, protams, pārdzīvoju. Man pašai nedzīvs bērns piedzima. Brālis nomira, tēvs nomira. Lūk, tā arī mokāmies…” 

 

Vispirms puisēnu ļoti smagā stāvoklī aizveda uz Daugavpils Reģionālo slimnīcu, pēc tam uz Latgales perinatālo aprūpes centru Jēkabpilī, bet vēlāk uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā, no kuras viņš nonāca sociālās aprūpes centrā „Kalkūni”. Pagājušā gada septembrī centra „Kalkūni” vadītāja Skaidrīte Kazanova Kasjauns.lv teica: „Vienīgais, ko varu pateikt, ir, ka puika aug dūšīgi un pieņemas svarā”. 

Reklāma
Reklāma

Puisēnu adoptējusi kāda ģimene tepat Latvijā, un viņš jūtas laimīgs pie labiem un mīlošiem vecākiem.

Kasjauns.lv interesējās, kā puisēnam klājas šobrīd. Var teikt, ka viņš ir dzimis laimes krekliņā. Puisēnu adoptējusi kāda ģimene tepat Latvijā, un viņš jūtas laimīgs pie labiem un mīlošiem vecākiem, Kasjauns.lv apliecināja gan Kazanova, gan Daugavpils Bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa. Cauņa teica, ka viņa pati ir apmeklējusi adoptētājus un pārliecinājusies, ka puisēnam pie viņiem klāsies labi. 

 

Adoptētāji esot pieteikušies drīz vien pēc nelaimes, un puisēns aprūpes centrā „Kalkūni” atradies vien tik ilgi, cik bijis nepieciešams, lai noformētu adopcijas formalitātes, Kasjauns.lv pastāstīja „Kalkūnu” vadītāja Kazanova. 

 

Savukārt puisēna bioloģiskajai mātei Daugavpils tiesa pērnā gada novembrī piespriedusi medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - ārstēšanos vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā.

 

Avots: Kasjauns.lv