Skolēnu brīvlaiks sagādā raizes policijai - bērni klaiņo un dzer

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki šonedēļ pastiprināti izjūt skolēnu brīvdienas, jo vairāki pārkāpumi saistīti ar nepilngadīgajiem. Nepilngadīgie brīvlaiku izmanto tādās izklaidēs, ka nākas iejaukties policijai.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

 

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja RPP, 29.oktobrī ap plkst.18.30 Bērnu likumpārkāpumu nodaļas darbiniekiem Centrālās stacijas telpās aizdomīga šķita kāda acīmredzami nepilngadīga jauniete. Kad policisti pārbaudīja viņas personas datus, konstatēja, ka 14 gadus vecā meitene patvaļīgi atstājusi bērnu aprūpes iestādi. Telefoniski sazinoties ar audzinātāju, likumsargi noskaidroja, jauniete vairākas dienas klaiņo, līdz ar to viņa nogādāta krīzes centrā.

 

Reklāma
Reklāma

Aptuveni trīs stundas vēlāk Bērnu likumpārkāpumu nodaļas policisti kādā sabiedriskā transporta pieturas vietā pamanīja trīs nepārprotami nepilngadīgas jaunkundzes. Veicot personu datu pārbaudi, konstatēts, ka viena 14 gadu veca un divas 15 gadu vecas jaunietes bez vecāku vai viņu aizstājēju pavadības atrodas publiskā vietā. Pēc paskaidrojumu pieņemšanas katrai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Pēc pārkāpuma dokumentēšanas divas jaunietes uzreiz nodotas vecākiem, savukārt viena šim nolūkam nogādāta dzīvesvietā, kur viņu sagaidīja māte. 

 

Tajā pašā dienā, piecas minūtes pirms pusnakts, Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par trīs personām, kuras "dziras" lietošanai izraudzījās kādu vietu Vecrīgā. Policisti nekavējoties ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka divi puiši no trijotnes ir nepilngadīgi. Par šo pārkāpumu 18 gadus vecajam puisim izrakstīta soda kvīts, bet 16 un 17 gadus vecie jaunieši aizturēti un nogādāti policijas dežūrdaļā. Par notikušo telefoniski informēti nepilngadīgo personu vecāki. Pēc visu procesuālo darbību veikšanas un dokumentu noformēšanas abi jaunieši nogādāti dzīvesvietā un nodoti vecākiem. Turpretim 18 gadus vecā jaunieša rīcība, iesaistot nepilngadīgos draugus neveselīgajā nodarbē, tiks vērtēta kā atsevišķs pārkāpums, norāda policija.