Kad ir īstais laiks iegādāties bērnam mobilo tālruni? Aptaujas rezultāti

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, Zelta Zivtiņa sadarbībā ar portālu www.mammamuntetiem.lv vēlējās noskaidrot vecāku viedokli - kad ir īstais laiks, lai bērnam iegādātos mobilo tālruni un kāpēc! Nu rezultāti ir apkopoti un no aptaujas dalībniekiem ir izlozēts viens laimīgais, kurš saņems īpašo pārsteiguma balvu no Zelta Zivtiņas – Samsung Galaxy mini 2 viedtālruni! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Samsung Galaxy mini 2 viedtālruni saņem Anda Bistrova.

Lai saņemtu balvu, lūdzam rakstīt uz audra@mammam.lv. Balva jāizņem mēneša laikā no uzvarētāja izsludināšanas datuma. 

 

 

 

 

Aptaujas rezultāti

Aptaujā kopā piedalījās 750 dalībnieki, no tiem 80% atzīmēja, ka viņiem ir bērni.

 

Uz jautājumu, kāds vecums ir īstais laiks, lai bērnam iegādātos mobilo tālruni, 45% aptaujāto par atbilsošāko atzina 7 gadu vecumu. 20% respondentu uzskata, ka atbilstošākais bērna vecums tālruņa iegādei ir 10+ gadi. 4% aptaujāto minēja citus kritērijus, pēc kuriem izvērtēt tālruņa iegādes brīža piemērotību, piemēram, skolas gaitu uzsākšana, ja bērns uz skolu dodas viens pats, lasītprasme, bērna spēja uzņemties atbildību. 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Atbildot uz jautājumu, kāpēc bērnam nepieciešams mobilais tālrunis, 54% aptaujāto par būtiskāko atzina iespēju vajadzības gadījumā sazināties ar vecākiem vai operatīvajiem dienestiem. 40% respondentu par svarīgu atzina iespēju vecākiem vienmēr sazināties ar bērniem. 1% aptaujāto atzina, ka mobilais tālrunis bērnam nepieciešams, lai vecāki varētu kontrolēt, ar ko bērns sazinās. 1% - lai, izmantojot speciālas aplikācijas, vecāki varētu izsekot, kur bērns atrodas un ko dara. Un vēl 1% respondentu atzīmēja, ka mobilais tālrunis bērnam nepieciešams, lai viņš neatšķirtos no vienaudžiem.

 

 

 

 

Atbildot, kādam jābūt bērna  pirmajam mobilajam tālrunim, lielākā daļa (91%) aptaujāto atzīmēja, ka tam jābūt pavisam vienkāršam (tādam, ar kuru iespējams piezvanīt un uzrakstīt īsziņu). Skārienjūtīgu viedtālruni, kurā var lejuplādēt aplikācijas un izmantot internetu, par atbilstošu atzina 5% respondentu.

 

 

 

Uz jautājumu, no kāda vecuma tavam bērnam ir mobilais tālrunis, 43% aptaujāto norādīja 7 gadu vecumu, 20% norādīja vecumu 10+, bet 17% respondentu norādīja 8-9 gadu vecumu.