Uzzini, cik šogad Rīgā būs pirmklasnieku

Rīgas izglītības iestādes kopumā jaunajam mācību gadam ir gatavas. Provizoriskie dati liecina, ka šogad skolēnu skaits būs lielāks un skolas apmeklēs 65 300 izglītojamo, pērn mācījās 64 951 skolēns. Rīgā šogad būs arī vairāk pirmklasnieku. Tiek lēsts, ka skolas gaitas sāks aptuveni 6700 pirmklasnieki, bet pērn pirmo reizi skolas durvju slieksni pārkāpa 6255 bērnu.

Pirmo reizi skolas solā šogad sēdīsies ap 6700 pirmklasnieku. Veiksmi mācībās! Foto iesūtīja portāla reģistrētā lietotāja Daiga Sūniņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirmo reizi skolas solā šogad sēdīsies ap 6700 pirmklasnieku. Veiksmi mācībās! Foto iesūtīja portāla reģistrētā lietotāja Daiga Sūniņa.

 

 

Kā liecina Rīgas skolu vortālā E-skola.lv pieejamā informācija, palielinot pieejamo pirmskolas vietu skaitu, pieaudzis arī bērnu skaits, kuri pašvaldības izglītības iestādēs apgūst pirmsskolas programmu - šogad viņu skaits sasniegs jau 27 000. Vēl 4116 mazo rīdzinieku apmeklē kādu no 82 privātajiem bērnudārziem, ar kuriem pašvaldība noslēgusi sadarbības līgumus, paredzot vietu finansēšanai vai līdzfinansēšanai, kas kopumā ir 3,65 miljoni latu.

 

Vecākiem šogad nav jāpērk mācību grāmatas un darba burtnīcas, jo Rīgas pašvaldība skolām piešķīrusi Ls 14,19 vienam skolēnam mācību grāmatu un mācību materiālu iegādei, kas kopsummā ir 896 400 latu.

 

Reklāma
Reklāma

Visās Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, tāpat kā līdz šim, darbosies interešu izglītības pulciņi, visi skolēni no 1. līdz 12. klasei sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Tāpat Rīgas dome turpinās dotēt pirmklasnieku un otrklasnieku brīvpusdienu nodrošināšanu, paredzot šim mērķim 580 915 latus, kā arī turpināsies peldēšanas apmācības otrās klases skolēniem, šim mērķim atvēlēti 46 000 latu. 

 

Šogad izglītības iestāžu ēku renovācijā un teritoriju labiekārtošanā ieguldīti 11,45 miljoni latu, no tiem 2,4 miljoni bērnudārzos un 9,05 - skolās. Dažādi būvdarbi veikti 45 pirmsskolas izglītības iestādēs un 42 skolās. 

 

Šajā mācību gadā Rīgā darbosies 118 vispārējās izglītības iestādes, 152 bērnudārzi, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu izglītības centri, deviņas bērnu mākslas un mūzikas skolas.