Vai princis Viljams piedalīsies dzemdībās? Britu karaļnams atklāj interesantus faktus

Ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību teju visa pasaule seko līdzi hercogienes Ketrīnas grūtniecībai un kāri tver katru jaunumu saistībā ar gaidāmo mazuli. Tagad arī karaļnams atklājis dažus interesantus faktus par prinča Viljama un viņas sievas gaidāmo mazuli un plānoto dzemdību norisi, raksta www.kasjauns.lv.

Foto no http://www.royal.gov.uk/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no http://www.royal.gov.uk/

Foto no http://www.royal.gov.uk/

 

Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas mazulim pasaulē jānāk šā gada jūlija vidū. Pēdējās grūtniecības nedēļas Ketrīna pavadīs privātā atmosfērā, vairs nepiedaloties publiskos pasākumos. Neskatoties uz dzimumu, šis mazulis piedzimstot būs trešais rindā uz Lielbritānijas troni. 

 

Karalis vai karaliene? 

Klīst daudz dažādu baumu, vai topošajiem vecākiem būs puisītis vai meitenīte. Tomēr tās esot tikai spekulācijas. Karaļnama pārstāvis norādījis, ka viņi apzināti neslēpj gaidāmā bērna dzimumu, Viljams un Ketrīna to vēl nezinot paši un vēlas, lai šis jaunums paliek kā pārsteigums līdz pat mazuļa piedzimšanai.„Viņi nezina bērna dzimumu un ir nolēmuši to šobrīd neizdibināt,” norādījis pārstāvis. 

 

Gaidīs koridorā jeb būs līdzās sievai? 

Karaļnama pārstāvji apliecinājuši, ka princis Viljams „plāno būt līdzās sievai visu dzemdību laiku”. Mazuļa nākšana pasaulē paredzēta privātā spārnā Svētās Marijas slimnīcā Londonā. Tieši sājā slimnīcā pasaulē nāca arī princis Viljams un viņa jaunākais brālis princis Harijs. 

 

Kurš būs atbildīgais? 

Pārstāvji norāda, ka mediķu komandu, kas uzraudzīs dzemdību norisi, vadīs karaliskās ģimenes ginekologs doktors Markuss Setčels. 

 

Vai sabiedrība zinās, ka dzemdības jau sākušās? 

Karaļnama pārstāvji teic, ka pāragri paziņojumu neizplatīs. Sabiedrība tiks informēta pēc tam, kad hercogiene būs jau izmitināta slimnīcas istabiņā un ritēs dzemdību agrīnā stadija. Plānots, ka paziņojums sasniegs tautu stundas laikā no brīža, kad hercogiene būs ieradusies slimnīcā. 

Reklāma
Reklāma

 

Kā cilvēki zinās, ka troņmantnieks jau ir nācis pasaulē? 

Tiks ievērotas gadsimtiem senās tradīcijas un talkā ņemti arī mūsdienu sociālie mediji. Pārstāvji norāda, ka līdzko mazulis būs piedzimis, karaliskais adjutants slimnīcā saņems biļetenu, kas rakstīts uz lapas, ko grezno Bekingemas pils simbolika. Šo ziņojumu nodos pārstāvim, kurš to nogādās pilī. To novietos uz molberta publikai apskatāmā vietā ēkas priekšā. Par mazuļa nākšanu pasaulē paziņos arī „Twitter” kontā un presē. Dokumentā būs sekojoša informācija: mazuļa dzimums, svars un pulksteņa laiks, cikos bērniņš piedzimis. 

 

Un vārds? 

Pag, pag, ne tik ātri! Karaļnama pārstāvji teic, ka nezina, cik ātri jaunie vecāki izdomās vārdu savai atvasei. Pēc Viljama piedzimšanas pagāja nedēļa, līdz viņa vecāki paziņoja sabiedrībai, kādu vārdu izraudzījušies savam dēlam. 

 

Apmeklētāju stundas? 

Jauno māmiņu slimnīcā apmeklēs gan karaliskās ģimenes, gan Midltonu ģimenes pārstāvji, taču Viņas Majestāte karaliene Elizabete II uz slimnīcu pie mazmazbērniņa nedosies. Karaliene tobrīd baudīs savu ikgadējo atvaļinājumu Balmorālas īpašumā Skotijā. 

 

Kur būs tētis? 

Pēc mazuļa nākšanas pasaulē princis Viljams plāno ņemt divas nedēļas ilgu bērna kopšanas atvaļinājumu, lai būtu kopā ar sieviņu un kopīgi rūpētos par pirmdzimto. Pēc tam Viljams atgriezīsies pie militāro pienākumu pildīšanas Skotijā. Viņš ir glābšanas helikopteru pilots. 

 

Avots: www.kasjauns.lv