Policija Jāņu laikā būs tur, kur to vismazāk gaidīs

"Mēs būsim tur, kur mūs vismazāk gaidīs," tā par reidiem Līgo svētku brīvdienās teic Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. "Policijas ekipāžas būs sastopamas gan pilsētu centros, gan uz nomaļiem lauku ceļiem, gan pasākumu norišu vietu tuvumā un citviet."

Līgo droši. Policija sola būt pat tādās vietās, kur to nemaz negaidīs. Labajiem šoferīšiem dāvinās ūdeni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līgo droši. Policija sola būt pat tādās vietās, kur to nemaz negaidīs. "Labajiem" šoferīšiem dāvinās ūdeni.

 

Lai atturētu cilvēkus no likumpārkāpumiem un nepieļautu, ka Līgo svētku laikā ceļu satiksmes negadījumos iet bojā vai tiek ievainoti cilvēki, no 21. jūnija līdz 25. jūnijam ieskaitot policija strādās pastiprinātā režīmā, portālu mammamuntetiem.lv informēja VP preses pārstāve Lita Juberte.

 

"Pastiprinātu darbu visā Latvijas teritorijā sāksim jau no rītdienas, kad liela daļu cilvēku dosies ārpus pilsētām. Bez ātruma un alkohola būtisku uzmanību pievērsīsim arī gājējiem, velosipēdistiem un mopēdistiem, kas ceļu satiksmē ir mazāk aizsargāti," stāsta N. Krapsis. Tāpat viņš atgādina par atstarotāju būtiskumu, jo svinību pasākumi ierasti turpinās arī diennakts tumšajā laikā.

 

Policijas četri prioritārie darbības virzieni šo svētku laikā būs pastiprināta braukšanas ātruma kontrole ar visa veida policijas rīcībā esošajām mērierīcēm, vadītāju kontrole saistībā ar transportlīdzekļu vadīšanu reibumā, mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku uzraudzība, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšana. 

 

Reklāma
Reklāma

Valsts policija aicina visus svinētājus būt atbildīgiem pret savu un tuvinieku veselību un dzīvību un nesēsties pie stūres, ja svētku laikā lietoti alkoholiskie dzērieni. Alkohola lietošana un braukšana nav savienojamas lietas. Tāpat policija aicina neriskēt un nerēķināt iespējamo promiļu daudzumu asinīs atkarībā no kādiem faktoriem (sportiskajām aktivitātēm, patērētā alkohola daudzuma u.c.) jo, tāpat kā noguruma, pat neliela alkohola daudzuma lietošanas sekas ceļu satiksmē var būt izšķirošs faktors - pasliktinās modrība, spēja reaģēt un izvērtēt situācijas.

 

Tāpēc šī gada kampaņas moto "Ja dzer, tad nebrauc!"  ikvienam ir jāpatur prātā kā obligāts nosacījums, lai svētki nepārvērstos traģēdijā.

 

Turpinot aizsākto tradīciju, jau trešo gadu tiem šoferīšiem, kuri būs skaidrā, policijas darbinieki teiks simbolisku paldies, dāvinot sadarbības partneru sarūpēto dzeramo ūdeni, tādējādi aicinot arī turpmāk būt atbildīgiem un neriskēt.