Šoreiz līs vai tomēr nelīs? Kādu laiku sola Jāņos

Līgošanā un Jāņu rīta sagaidīšanā visai būtiska loma ir laika apstākļiem, jo lielākā daļa svinētāju vasaras saulgriežus sagaida pie dabas. Ko mums sola meterologi?

Nākamās nedēļas beigās sola karstumu; lietus mitēsies.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Nākamās nedēļas beigās sola karstumu; lietus mitēsies.

Nākamās darba nedēļas beigās pastiprināsies anticiklons, un Latvijas teritorijā ieplūdīs siltāks gaiss no dienvidiem, līdz ar to nokrišņi un lietus mitēsies un biežāk uzspīdēs saule.

Gaisa temperatūra nakts laikā nenoslīdēs zemāk par +12...+17°, bet dienā pakāpsies līdz +20...+25°, piektdien, 21.jūnijā, vietām sasniedzot pat +27...+28°, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

Šīs patīkamās prognozses liecina, ka, iespējams, vasaras saulgriežu laikā saglabāsies silts un saulains laiks.

Reklāma
Reklāma

Savukārt šodien laika apstākļus noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to lietus nav gaidāms un, sākot no rietumiem, debesis pakāpeniski skaidrosies. Svētdien no rīta Latvijai no rietumiem tuvosies jauna lietus mākoņu zona, kas atnesīs mērenu lietu daudzviet Latvijā, vietām ducinās arī pērkons. Dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 18 m/s. Gaiss nakts laikā atdzisīs līdz +9...+14°, savukārt dienā saule gaisu iesildīs līdz +17...+22°.

Turpretim darba nedēļas sākumā laika apstākļus Latvijā pārsvarā noteiks ciklonu darbība. Bieži līs, un nedēļas sākumā vietām pūtīs arī brāzmains rietumu puses vējš. Gaisa temperatūra nakts laikā būtiski nemainīsies un gaidāma +9...+15° robežās, bet dienā vidēji +17...+22°, dažas dienas nedaudz vēsāks būs jūras piekrastē.