Jaunas pasakas un uzdevumi latviešu valodā iPad planšetdatoriem

Lai popularizētu latviešu valodu un pasakas, kā arī palīdzētu veidot mācību procesu, izmantojot planšetdatorus, iTunes servisā ir publicēta latviešu tautas pasaka "Kā kokiem izgāja", kā arī divi mācību materiāli - spēles, "2 vienādi" un "Pūce". Visi materiāli ir lejupielādējami pilnā versijā bezmaksas.

iPad planšetdatoriem izveidotas jaunas spēles latviešu valodā - turklāt bez maksas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

iPad planšetdatoriem izveidotas jaunas spēles latviešu valodā - turklāt bez maksas.

 

 

Mācību uzdevumos - spēlēs darbojas personāži no pasakām "Abra" un "Kā kokiem izgāja". Interesantā un interaktīvā veidā spēlē "Pūce" var salikt vārdus, savienot vārdus ar attēliem vai skaitīt. Spēlē izmantotie vizuālie tēli ļauj labāk atcerēties un saprast iepriekš noklausītās pasakas. Savukārt uzdevumi ļauj skolotājiem un vecākiem piedalīties šajā izglītības procesā kopā ar bērniem, uzdodot savus jautājumus - ko bērni iegaumēja, ko darīja pasaku tēli vai, par ko stāsta pasaka. Interaktīvo uzdevumu aprobācijas laikā Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas klasē bērni ar lielu aizrautību piedalījās gan pasaku tapšanā, gan aprobēšanā, gan uzdevumu pildīšanā.

 

Secinājām, ka ne vienmēr jāmēģina atdarināt reālās spēles virtuālajā vidē. Ir lietas, kā piemēram, klucīši, kauliņi, galda spēles, kuras spēlēt realitātē ir daudz interesantāk un aizraujošāk nekā virtuālajā vidē, tāpēc sapratām, ka virtualizēt reālas lietas nav nepieciešams, portālam mammamuntetiem.lv stāsta Komunikāciju aģentūras "E Forma" valdes loceklis Ardis Markss.

 

Testējot dažādu lietojumprogrammu moduļus, noskaidrojās vairāki pamatprincipi un spēļu algoritmi. Uzdevumu pamatā ir savietošanas un salīdzināšanas principi, kur mainās tēli un atbilžu versijas.

 

Jauno tehnoloģiju ienākšana skolā veicina jaunas domāšanas paradumus, kas pierāda, ka nepieciešamas būtiskas korekcijas mācību procesā – plānošanā, stundas organizēšanā un vadīšanā. Lai veiksmīgi integrētu planšetdatorus mācību procesā, ir izstrādāts vairāksoļu metodiskais materiāls, kurā apkopoti gan tehnoloģiskie, gan metodiskie risinājumi, ar kuriem var iepazīties ikviens interesents, informē A.Markss.

Reklāma
Reklāma

 

Realizēto projektu atzinīgi novērtējuši projekta tapšanā un aprobācijā iesaistītie skolotāji. Kopumā ar projekta veiksmes stāstu ir iepazīstināti vairāk nekā 300 skolotāju no dažādām Latvijas skolām. Daudzi šo pieredzi sāk pārņemt un turpina realizēt paši savās mācību iestādēs. Interaktīvo mācību līdzekļu izveidi atbalsta "Sorosa fonds -  Latvija".

 

Saites uz pasakām un spēlēm:

Pasaka "Abra" - https://itunes.apple.com/us/app/abrahd/id598316082?mt=8

Pasaka "Kā kokiem izgāja" - https://itunes.apple.com/us/app/gadalaiki/id630734460?mt=8

Atmiņas spēle "2 vienādi"- https://itunes.apple.com/us/app/2vienadi/id632017491?mt=8

Uzdevumu spēle "Pūce" - https://itunes.apple.com/us/app/puce/id636444804?mt=8