Pirmais smagi cietušais motociklists šosezon

Vakar Rīgā smagi cietis kāds motociklists. Policija norāda - pavasara sezona tikko kā sākusies, bet jau pirmais smagi cietušais moto "upuris", tādējādi atgādinot par drošību uz ceļiem. 

Motosezona jau sākusies. Diemžēl, uz ceļiem jau pirmie cietušie.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Motosezona jau sākusies. Diemžēl, uz ceļiem jau pirmie cietušie.

 

 

Pakāpeniski iesākoties motosezonai, ceļu satiksmē arvien vairāk sāk piedalīties arī motociklisti. Šogad reģistrēti 9 negadījumi, kuros iesaistīti šie satiksmes dalībnieki, smagākais no tiem noticis vakar, tāpēc policija atgādina svarīgākās drošības prasības.

 

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte portālu mammamuntetiem.lv informēja, ka vakar ap plkst.15 Rīgā, Kleistu ielā, saduroties motociklam "Yamaha", ko vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis, un automašīnai "Renault", ko vadīja 1973.gadā dzimis vīrietis, smagas traumas guva motociklists. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, un negadījuma apstākļi tiks skaidroti izmeklēšanā.

 

Reklāma
Reklāma

Policija atgādina, ka motocikls ceļu satiksmē ir grūtāk pamanāms un mobilāks, salīdzinot ar automašīnu, tāpēc gan autovadītājiem, gan pašiem motociklistiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt atbildīgiem un tolerantiem vienam pret otru.

 

Lai motociklisti neapdraudētu sevi un citus, ļoti būtiska ir atbilstoša braukšanas ātruma ievērošana un droša manevrēšana starp joslām, kas ir vieni no biežākajiem negadījumu iemesliem. Motociklistiem nevajadzētu aizmirst arī par savu personīgo drošību - lietot gan ķiveres, gan speciālo apģērbu, lai iespējamā kritiena vai negadījuma laikā sevi pasargātu. Tāpat šobrīd atsevišķās vietās bīstamību var radīt arī braukšanas apstākļu faktors, jo dažviet asfalts vēl nav tik iesilis, lai droši pa to pārvietotos.

 

Analizējot statistikas datus mēnešos, kas ierasti tiek dēvēti par motosezonu, jāsecina, ka pērn bijis neliels pieaugums visās kategorijās. 2012.gadā laikā no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim kopumā reģistrēti 304 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti motociklisti. Tajos ievainoti 195, savukārt bojā gājuši 7 cilvēki. Analogā periodā 2011.gadā bijis 301 negadījums, 175 ievainotie un 5 motociklisti, kuri gājuši bojā.