Darbā stress? Zvani šonedēļ uz īpašu atbalsta tālruni

Emocionālās veselības nedēļas laikā - no 15. līdz 19.aprīlim darbojas atbalsta tālrunis cilvēkiem, kuriem nepieciešams padoms emocionālu problēmu risināšanai darbavietā, kuriem ir grūtības darbā - paaugstināts stress, slodze, attiecības vai arī problēmas ģimenē ietekmē spēju koncentrēties darba uzdevumiem.

Mājās lielisks stresa noņēmējs ir mājdzīvnieks, jo īpaši kaķis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mājās lielisks stresa noņēmējs ir mājdzīvnieks, jo īpaši kaķis.

 

Uz zvaniem atbildēs Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīnikas speciālisti. Atbalsta tālrunis 20 203 203  darbojas Emocionālās veselības nedēļas laikā no plkst.8 līdz plkst.20.

 

Nemitīgais stress, pārslodze un "grūtas" attiecības apgrūtina spēju koncentrēties darba uzdevumiem, būt produktīvam, kā arī rada dažādus psihosomatiskus veselības traucējumus. Stress un emocionālās labsajūtas trūkums vistiešākā mērā ietekmē arī fizisko veselību - nereti rodas galvas vai muguras sāpes, pazemināta imunitāte, bieža saaukstēšanās, atviļņa slimība vai peptiska čūla, sirds problēmas, asinsspiediena paaugstināšanās u.c.

 

Pazīmes, kas liecina, ka stress vai attiecību problēmas ietekmē spēju strādāt, ir kavējumi, samazināta produktivitāte, negadījumi u.c.

Reklāma
Reklāma

 

Individuālā līmenī emocionālās problēmas var izpausties kā aizkaitināmība, nemiers, miega traucējumi, depresija, grūtsirdība, atsvešināšanās, spēku izsīkums, attiecību problēmas ģimenē, biežas veselības problēmas, grūtības koncentrēties, atcerēties, apgūt jauno, pieņemt lēmumus, pat destruktīva rīcība, tostarp iespējama atkarību izraisošo vielu pastiprināta lietošana. 

 

Materiāls tapis sadarbībā ar sabiedrisko attiecību kompāniju "Divi gani".