Nobalso par labāko ideju Mīlestības alejas izveidei Arkādijas parkā

Ideju konkursam par Mīlestības alejas izveidi Arkādijas parkā kopumā tika iesniegti 14 priekšlikumi. Žūrija uz otro kārtu ir izvirzījusi 6 veiksmīgākos pieteikumus. Pēdējā posmā pašvaldība aicina rīdziniekus atbalstīt iepatikušos projektus, balsojot par tiem internetā. Balsojuma rezultātus komisija ņems vērā, nosakot konkursa uzvarētājus.

Maija beigās būs zināms uzvarētājs, pēc kura projekta plāno izveidot Mīlestības aleju Arkādijas parkā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Maija beigās būs zināms uzvarētājs, pēc kura projekta plāno izveidot Mīlestības aleju Arkādijas parkā.

 

 

Iecere par to, ka Rīgā nepieciešams izveidot Mīlestības aleju, radās, ievērojot to, ka jaunlaulātie pāri kāzu dienā vēlas iemūžināt savas attiecības, izvietojot dažādus simbolus Rīgas parkos un apstādījumos. Ik pa laikam pašvaldības policistiem nākas "atbrīvot" parku tiltiņus, piemēram, no dažāda izmēra piekaramajām atslēgām. 76% rīdzinieku aptaujā atbalstīja ideju izveidot kompleksu, kur jaunlaulātie bez bažām varētu atstāt piekaramās atslēgas atmiņai par kāzu dienu un nosvinēt šos svētkus.

 

Mīlestības alejai atvēlēta daļa Arkādijas parka teritorijas, kas piesaista jaunlaulātos ar saviem tiltiņiem. Idejas Mīlestības alejas izveidei varēja iesniegt gan profesionāli mākslinieki, gan ikviens interesents, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas domē.

Reklāma
Reklāma

 

Saskaņā ar konkursa nolikumu uzvarētājiem paredzētas naudas balvas. Laureātu vārdus un prēmiju galīgo sadali Rīgas domes Mājokļu un vides departaments publiskos pēc iedzīvotāju balsošanas beigām. Konkursa uzvarētāju apbalvošana tiek plānota 25.maijā Arkādijas parkā, "Pārdaugavas svētku" laikā.

 

Nobalsot par sev tīkamāko projektu var Rīgas domes interneta vietnē www.riga.lv