Lieldienu laika labdarības koncerts Misijas Pakāpieni Bēbīšu mājas atbalstam

Svētdien 1. aprīlī 20.00 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā (Klostera ielā 2) un ceturtdien 5. aprīlī 19.00 Rīgas Jēzus baznīcā (Elijas ielā 18) skanēs Lieldienu laika labdarības koncerts Stabat Mater.

Lieldienu laika labdarības koncerts Misijas Pakāpieni Bēbīšu mājas atbalstam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Abos koncertos Pūpolsvētdienā un Zaļajā Ceturtdienā klausītāji būs aicināti dzirdēt pazīstamo itāliešu komponista Džovanni Batistas Pergolēzi sakrālās mūzikas skaņdarbu Stabat Mater. Šoreiz tā skaistumu atklās dziedātājas Marcelīna Krolicka (soprāns) un Zanda Švēde (mecosoprāns), un ērģelniece Vita Kalnciema.
Koncertu rīko Kristīgo mūziķu apvienība Crescendo sadarbībā ar labdarības organizāciju Misiju Pakāpieni. Koncerts būs kā mūziķu dāvana klausītājiem. Savukārt katrs koncerta klausītājs būs aicināts pēc savām iespējām ar ziedojumu atbalstīt Misijas Pakāpieni uzturēto Bēbīšu māju Tukumā.
Misija Pakāpieni ir Latvijā pazīstama sabiedriskā labuma organizācija, kas palīdz bērniem maznodrošinātās ģimenēs un grūtniecēm krīzes situācijā. Tās vadītāju Danas un Viljama Šulcu, un viņu atbalstītāju aprūpē visā Latvijā ir 300 personīgi iepazītas ģimenes, kurām viņi sniedz cerību un palīdz rast konkrētus risinājumus. Bēbīšu māja Tukumā ir izveidota kā patvēruma vieta grūtniecēm un jaunajām māmiņām krīzes situācijā, kur viņas noteiktu laiku var dzīvot sirsnīgā audžuģimenes atmosfērā, mācoties rūpēties par saviem jaundzimušajiem un rast dzīvei stingru pamatu.

Dž. B. Pergolēzī skaņdarbs Stabat Mater ir pazīstamākais no komponista darbiem. Tas stāsta par Jēzus Kristus mātes Marijas ciešanām, pārdzīvojot sava dēla nāvi pie krusta. Lai arī teksta vēstījums ir traģisks, mūzika cauri ciešanām pauž arī cerības noskaņu, tādējādi jau atgādinot par Lieldienu augšāmcelšanās prieku.

Dziedātāja Marcelīna Krolicka ir no Polijas. Šobrīd viņa starptautiskās Erasmus programmas ietvaros studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesores Lilijas Greidānes.
Dziedātāja Zanda Švēde šobrīd apgūst vokālo mākslu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie docētājas Andžellas Gobas.
Ērģeļmūzikas klausītājiem pazīstamā māksliniece Vita Kalnciema ir mācību spēks Latvijas Mūzikas akadēmijā, Rīgas Doma kora skolā, kā arī Rīgas Jēzus ev. lut. baznīcas ērģelniece. Viņa regulāri koncertē gan Rīgas Domā, gan citās Latvijas baznīcās. Vita Kalnciema ir sniegusi koncertus Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Krievijā, Kanādā, Zviedrijā, Dānijā, Nīderlandē, Vācijā, Austrijā, Šveicē, Ungārijā, kā arī ieskaņojusi vairākas skaņuplates sērijā Latvijas vēsturiskās ērģeles, sagatavojusi ierakstus radio un TV fondiem.

Ieeja koncertā par ziedojumiem Misijas Pakāpieni Bēbīšu mājas atbalstam Tukumā.

Reklāma
Reklāma