Juhū, beidzot var pikoties! Brīvdienās visā Latvijā sāksies ziema

Mani bērni sen jau kā ilgojas pēc sniega, pikošanās un sniegavīra velšanas. Taču tiem, kas dzīvo Rīgā, līdz pat šim mirklim nav bijusi neviena diena, kad ko tādu varētu piedzīvot. Taču sinoptiķi beidzot sola, ka nedēļas nogalē visā valstī sāksies baltā ziema!

Nedēļas nogalē ziema sāksies visā valstī, sniega sega beidzot veidosies arī Kurzemē un Rīgā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nedēļas nogalē ziema sāksies visā valstī, sniega sega beidzot veidosies arī Kurzemē un Rīgā.

 

Ceturtdien Latvijā būs daudz nokrišņu, gaidāms stiprs vējš, kas Kurzemē pāraugs vētrā, savukārt nedēļas nogalē visā valstī sāksies ziema - informē www.kasjauns.lv.

 

Lai gan Latgali un Vidzemi, izņemot piekrasti, klāj sniega sega, kas daudzviet ir kopš gadumijas un Alūksnē tās biezums sasniedz pat 13 centimetru, daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega nav un arī tur, kur zemi vēl klāj sniegs, pēc stiprā trešdienas un ceturtdienas lietus tas pazudīs, bet valsts austrumos sniega krājumi trešdien vēl papildināsies. Savukārt nedēļas nogalē ziema sāksies visā valstī, sniega sega veidosies arī Kurzemē un Rīgā. 

 

Trešdienas vakarā, sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies un debesis palaikam skaidrosies, bet ceturtdien debesis no rietumiem atkal aizklās bieza mākoņu sega, gaidāms ilgstošs lietus, visstiprāk līs Kurzemē, valsts austrumu daļā arī snigs slapjš sniegs. Pastāv iespēja, ka pēc stiprā lietus Kurzemē pārplūdīs grāvji un mazās upes. 

Pūtīs dzestrs ziemeļu vējš, gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma no -1..+2 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -4..-9 grādiem valsts austrumu daļā. 

Naktī uz ceturtdienu vējš nedaudz pierims, bet ceturtdien visā valstī pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē iegriezīsies rietumu vējš, vakarā arī ziemeļrietumu vējš. Vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē (m/s), vietām Kurzemes rietumos un dienvidos - 20-25 m/s. 

Reklāma
Reklāma

 

Stiprais vējš izraisīs ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē un upju grīvās. Rīgā augstākais ūdens līmenis gaidāms ceturtdienas vakarā vai piektdienas nakts sākumā, kad līdz ar vēja iegriešanos no ziemeļrietumiem tā ātrums brāzmās var sasniegt 21 m/s, ūdens līmenis līča piekrastē un Daugavā paaugstināsies aptuveni 120 centimetru virs vidējā līmeņa, tomēr nopietnu plūdu draudu nebūs. 

 

Naktī uz piektdienu debesis brīžiem skaidrosies un nokrišņu būs krietni mazāk. Piektdien, sestdien un svētdien Latvijā brīžiem snigs, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā iespējams stiprs sniegputenis. Pūtīs dzestrs ziemeļu vējš, gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma no -1..+2 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -4..-9 grādiem valsts austrumu daļā. 

 

Nākamnedēļ iespējama gan nedaudz siltāku gaisa masu atgriešanās, gan bargs sals. Tālākā sinoptiskās situācijas attīstība pagaidām ir neskaidra un prognozes tiks precizētas laika gaitā.