Kāpēc ir labi ziepes vārīt mājās pašam

„Ziepes, kas ir neatņemama ikdienas higiēnas sastāvdaļa, veikalu plauktos ir pieejamas visdažādākajās formās, lielumos un smaržu variācijās. Un nereti kopā ar saukļiem, kas liek noticēt, ka tiešām nelielais ziepju gabaliņā ir tas, kas padarīs ādu maigāku kā nekad, pie viena iznīcinot visus iespējamos mikrobus. Vai tā tiešām ir? Nē, ne vienmēr,” teic homo ecos: projektu vadītāja Madara Peipiņa.

Ziepes mājās var pagatavot ikviens! Foto: Kristīne Tīlika

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziepes mājās var pagatavot ikviens! Foto: Kristīne Tīlika

 

Ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv Gudro Sievu skola piedāvā nodarbību, kurā iemācīties pašam vārīt sev piemērotākās ziepes (PIESAKOS!). Un piedāvā tieši tāpēc, ka ziepes ir mūsu ikdienas sastāvdaļa, kurai jābūt kvalitatīvai. Taču veikalā nopērkamās ne vienmēr ir tādas, kuras būtu vēlamas tavai ādai.

Stāsta Madara Peipiņa, homo ecos: „Lai gan uz ziepēm un cita veida kosmētikas ir norādītas visas iekļautās sastāvdaļas, tomēr nereti tam nepievēršam uzmanību, vai arī vienkārši nezinām, ko nozīmē sarežģītie nosaukumi. Izrādās, ka daļa no ziepju sastāvdaļām var būt pat ļoti kaitīgas, kas ne vien bojā ādu, bet arī uzkrājas organismā un ietekmē organismam svarīgas funkcijas!
 

Pie foto: Māksliniece Kristīne Tīlika "Gudro Sievu skolā" māca, kā pagatavot ziepes tieši tavai gaumei.

 

Tas ir viens no iemesliem, kādēļ ziepes ir vērts gatavot mājās — gatavotājs var pats sekot līdzi, kas un kādos daudzumos tiek „ievārīts” ziepēs, un būt pārliecināts, ka tām nebūs pievienotas ne minerāleļļas (kas ir naftas izcelsmes produkts), ne sintētiskie konservanti. Tas ir īpaši būtiski, ja mājās ir bērni, kuru āda ir jūtīgāka un viegli traumējama.
Ziepju vārīšana mājās no dabiskām, videi draudzīgām izejvielām ir arī jauka nodarbe, kurā iesaistīt bērnus, tādējādi parādot, ka ir lietas, kuras nav jāpērk – tās var izgatavot pats!”

Gudro Sievu skolā ziepju vārīšanas nodarbību vadīs māksliniece Kristīne Tīlika. Maksa par nodarbību Ls 14, cenā iekļauti izejmateriāli, tāpēc mājup varēsi doties jau ar gataviem ziepju gabaliņiem!

Reklāma
Reklāma

Pie foto: Pašgatavotas ziepes — skaista un mīļa dāvana tuviem draugiem.


„Kurš gan mūs pazīst labāk kā mēs paši, līdz ar to pašu rokām gatavotās lietas būs tieši piemērotas tev, jo izejvielu izvēlē tu nekad nenošausi greizi, ja vadīsies tikai pēc savām iekšējām sajūtām,” ir pārliecināta nodarbības vadītāja Kristīne. „Ziepju gatavošanas nodarbībā rādīšu un stāstīšu, kā pagatavot sev burvīgu un smaržīgu ziepju gabaliņu, kas ne tikai palīdzēs nomazgāt netīrumus no ādas, bet arī to mitrinās, ja nepieciešams  — dziedēs un burvīgi smaržos, iepriecinot gan ķermeni, gan garu. Tāpat pastāstīšu tevis gatavoto ziepju atšķirību no citām ziepēm un mazgāšanās līdzekļiem.

Pie foto: Vislabāk savam bērnam lietot ekoloģiskas ziepes, un tādas tu vari pagatavot arī mājās. 


Pēc nodarbībās gūtās informācijas varēsi gatavot ziepes mājās — kā sev, tā arī saviem tuvajiem un, kas svarīgi — bērniem! Un nebūs jābaidās, vai šīs ziepes viņiem ir piemērotas.”

SKATI VISU GUDRO SIEVU SKOLAS NODARBĪBU GRAFIKU!

Par kaitīgajām vielām kosmētikā vairāk var uzzināt šeit:
www.madara-cosmetics.lv
www.safecosmetics.org
www.cosmeticdatabase.com