Konkurss skolēniem „Paņem līdzi pusdienas!”

Konkursā Paņem līdzi pusdienas! 1. – 12. klases audzēkņi tiek aicināti līdz 10. novembrim izveidot savu pusdienu kastītes recepti, kurā ir iekļauti arī svaigi augļi un ogas.
 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Labāko darbu autori piedalīsies Gardēžu dienā ar Latvijas atraktīvākajiem pavāriem, saņems augļu grozus un citas balvas. Iepriekšējā gada recepšu konkurss Augļu un ogu ballītei guva lielu skolēnu atsaucību. Tā mērķis bija mudināt skolēnus ballītēs čipsu un citu neveselīgu uzkodu vietā izmantot augļus un ogas. Latvijas Augļkopju asociācija saņēma gandrīz 100 darbus no klasēm, pulciņiem un individuāliem skolēniem.
Šogad konkurss tiek izsludināts ne tikai skolēniem, bet arī studentiem. Pēdējiem tiek izsludināts animētas filmas skices vai scenārija konkurss par svaigu augļu un ogu lietošanas svarīgumu uzturā Kas notiek Tavā šķīvī?. Idejas jāiesniedz līdz 5.novembrim. Konkursa labāko darbu autori tiks aicināti īstenot savas idejas dzīvē multimediju meistarklasē Augļi un ogas multimedijos. Meistarklase notiks Rīgas Kino muzejā un to vadīs kinorežisors, operators un mākslinieks Edmunds Jansons. Gan augstskolu, gan koledžu studenti režisora E.Jansona vadībā iedzīvinās augļus un ogas multimedijos, analizēs savus un citu studentu ēšanas paradumus. Taču galvenais izaicinājums būs iemācīties, kā animētā filmā parādīt ogas un augļus.


Sīkāka informācija par konkursiem mājaslapā www.augliveselibai.lv.

 

Reklāma
Reklāma