Latvijas vīnu degustācija! Nogaršo!

Laikā, kad pašmāju vīnogu raža tuvojas pilnbriedam, Latvijas Dabas muzejs no 17. līdz 19. septembrim aicina uz smaržu buķetes pildīto izstādi Latvijas vīnogas un vīndarība, kas veidota sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstādē varēs apskatīt vairāk nekā 100 dažādu šķirņu vīnogas, saņemt konsultācijas un dalīties pieredzē, degustēt gan ogas, gan arī augļu-ogu vīnu paraugus, iepazīties ar vīndarības pamatiem.


Neraugoties uz karstoun mitro laiku, šī vasara vīnkopjiem bija izaicinājumu pilna. Lielais karstums veicināja līdz šim Latvijā plaši nepieredzētas vīnogu slimības – īpaši neīsto miltrasu. Izstādē varēs izzināt vīnkopības smalkumus un aplūkot gan tradicionālās, gan jaunās eksperimentālās vīnogu šķirnes – novērtēt ogu šķirņu izturību, kā arī iegūt padomus, kā izvairīties no slimību sekām. Latvijas vīndari prezentēs no Latvijā audzētām vīnogām un augļiem darinātus vīnus un dos padomus vīnkopībā.


Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savas ogas un vīnu paraugus –  konsultanti palīdzēs noteikt ogu šķirni, kā arī izvērtēs un salīdzinās pašdarinātos vīnus. Izstādē tiks noteiktas labākās vīnogu šķirnes – par saldāko ogu audzētāja titulu sacentīsies labākie Latvijas vīnkopji. Konkursā vērtēs ogu garšas īpašības un cukura daudzumu tajās.


Savu šā gada vīnogu ražu izstādē izrādīs Vīnkopju un vīndaru biedrības biedri, kuri  pulcē ap 100 biedru no visas Latvijas, kā arī vadošais Latvijas vīnogu selekcionārs Gunvaldis Vēsmiņš – jau vairākus gadus viņa selekcionētās šķirnes gūst pirmās vietas degustācijās.
Izstādes laikā apmeklētāji varēs saņemt profesionālas konsultācijas un ieteikumus labākajām vīnogu šķirnēm. Izstādē varēs pasūtīt vīnogulāju stādus nākamajam pavasarim.

Reklāma
Reklāma


Izstāde aplūkojama 6. stāva izstāžu zālē, atklāšana 17. septembrī plkst. 12:00.
Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

 

Ieskaties: www.dabasmuzejs.gov.lv