Konkursa "Kāds ir tavs „zaļais” ieteikums" uzvarētāji!

Liels paldies visiem, kas piedalījās mammam.lv/tetiem.lv un homo ecos: rīkotajā konkursā par zaļo dzīvesveidu! Atsaucība bija necerēti liela un iesūtītie padomi — tik tiešām vērtīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biedrība homo ecos: uzskata, ka mums ir reālas izredzes būt zaļākajai valstij pasaulē. Tieši tāpēc kopīgi organizējām konkursu, kur aicinājām dalīties savā pieredzē par zaļu dzīvošanu, lai citi varētu smelties idejas un padomus.

Saskaņā ar Jēlas universitātes veikto pētījumu Environmental Performance Index (EPI) vēl pavisam nesen — 2008. gada pētījumā Latvija tika atzīta par 8. zaļāko valsti pasaulē. 2010. gadā publicētajā pētījumā mūsu rādītāji ir zemāki — esam 21. vietā pasaulē. Mēs varam būt pirmie — ja visi iesaistīsimies!

Konkursā ir 5 uzvarētāji, kam balvā ekoloģiskie palmu lapu trauki!
Trauku komplektus no homo ecos:
saņem:

Anita Rubene, kura trauku mazgāšanai un istabas uzkopšanai izmanto nātres! Nātres zupai un trauku mazgāšanai 

Ketijai Staņķe
, kura ieteikusi lielisku recepti odu līdzeklim no dabīgām izejvielām! Dabīgi līdzekļi cīņai ar odiem

Aiga Kriņģele, kas kopā ar saviem četriem bērniem saimnieko savā dārziņā, audzēdami ekoloģiskus dārzeņus Kāds ir tavs "zaļais" ieteikums?

Ilga Rozamasceva, kura darina lieliskas pogu krelles, dāvinot tām otro dzīvi! Pogu otrā dzīve. Padoms no pieredzes

Santa Liezere, kuras ģimene dzeramo ūdeni ņem no avota un dalās vēl daudzos „zaļajos” padomos! Žurnāli un grāmatas no bibliotēkas — tas ir zaļi!

Lai saņemtu balvas, lūdzu, rakstiet uz inga@mammam.lv.

Reklāma
Reklāma


Par balvuekoloģiskajiem palmu lapu traukiem
Palmu lapu trauki tiek ražoti kādā ģimenes uzņēmumā Indijā no kritušām Adaka palmu lapām. Adaka palmu lapas augšanas periodā pastāvīgi mainās. Nokritušās lapas tiek salasītas, nomazgātas ar ūdeni  un 120 grādu karstumā presētas, iegūstot dažādas formas traukus — šķīvjus, bļodas vai paplātes. Atkarībā no trauka izmēra presēšanas, process ilgst 45 līdz 90 sekundes. Katrs šādi iegūts galda dizaina priekšmets ir unikāls un katram no tiem ir īpaša struktūra. Turklāt materiāls ir tik ciets, ka nav nepieciešama papildus laminēšana. Pēdējā trauku žāvēšana tiek veikta ar malkas briketēm kurināmā krāsnī.


Izlasi arī Slavenību padomi zaļākai dzīvošanai
Vairāk par zaļo dzīvesveidu lasi: www.homoecos.lv