Nakts mistērija Rīgas Latviešu biedrībā

Rīgas Latviešu biedrība šogad pirmo reizi piedalīsies akcijā Muzeju nakts, verot durvis Nakts Mistērijai. Atšķirībā no citiem muzejiem viesus gaidīsim 15. maijā no pulksten 23.30. Nakts Mistērijas moto: „Brīnumi no tīras sirds un dvēseles prāta un gara gaišumam!”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jūs noteikti esat redzējuši greznās Rīgas Latviešu biedrības zāles, bet vai zināt, kas atrodas zem biedrības nama skatuves, ko slēpj pagrabu velves un bēniņi? Īpaši drosmīgos raganu stundā - no pulksten 24.00 aicinām doties pusnakts pastaigā pa RLB namu, apskatīt neredzētas vietas un lietas, tumšus kaktus un noslēpumainas ejas ar gaistošiem tēliem iz Rīgas Latviešu biedrības pagātnes. Būs jautri, būs nopietni, būs bailīgi! Paviesosimies uz pirmā latviešu teātra skatuves, sastapsim pāris spokus, ielūkosimies, ko naktī dara Dom oficerov iemītnieki, noklausīsimies augstu amatpersonu sarunas un būsim citu nozīmīgu mirkļu aculiecinieki.

Īpašs Rīgas Latviešu biedrības veltījums tiem, kas apmeklējuši, piedalījušies vai rīkojuši Muzeju nakts pasākumus citviet, ir iespēja visiem kopā sagaidīt 16. maija rītu mājīgajās RLB nama zālēs. No pulksten 1.00 visus gaidīs „tīrās mantas” nakts ekotirdziņā, „tīrās dziesmas” un kopīga sadziedāšanās ar Arvīdu Platperu un RLB koriem Baltajā zālē, „tīrās dejas” senas un mūsdienīgas Lielajā zālē, „tīrā relaksācija” uz džeza nots kopā ar mūziķiem Oskaru un Raimondu Petrauskiem Zelta zālē, „tīrā spēle” Zolītes klubā Kluba zālē un „tīrā vēsture” omulīgās noskaņās kopā ar Ēriku Hānbergu, Aivaru Berķi un Jāni Ķuzuli Līgo zālē. Būs iespējas apgūt esperanto valodas ekspresskursu, iemūžināt sevi retro foto un panašķoties pankūku istabā.

Uzmanību - sarīkojums ekoloģiski tīrs no vēsturiskās patiesības! Visi laipni aicināti!

Programma:
No plkst. 23.30 - 1.00
• Rīgas Latviešu biedrības nama pagalmā - ekoloģiski tīra un 100% droša gara un miesas stiprināšana pirms Nakts Mistērijas
Pusnakts stundā: plkst. 24.00 - 1.00
• Gadsimtu mijiedarbība pusnakts pastaigā pa RLB namu pieredzējušu pavadoņu sabiedrībā – neredzētas vietas un lietas, tumši kakti un noslēpumainas ejas ar gaistošiem tēliem iz Rīgas Latviešu biedrības pagātnes. Pastaigai lūdzam pieteikties līdz 14.05.2010. pa tālr. 67222932. Drosminieku skaits ierobežots!

 

Reklāma
Reklāma

No pirmajiem gaiļiem līdz rītausmai: plkst. 1.00 - 5.00
Mijiedarbība ar Rīgas Latviešu biedrību Nakts Mistērijā RLB zālēs:
LIELAJĀ ZĀLĒ – TĪRĀS DEJAS
• 01.00 – 02.00 Latviešu tradicionālās rotaļas un dejas no tīra prieka     
• 02.00 – 05.00 Tīrie balles soļi laikmetu griežos
BALTAJĀ ZĀLĒ – TĪRĀS DZIESMAS
• Sadziedāšanās RLB domnieka Arvīda Platpera vadībā kopā ar RLB pieciem koriem un to mākslinieciskajiem vadītājiem
ZELTA ZĀLĒ – TĪRĀ RELAKSĀCIJA UZ DŽEZA NOTS
• Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas Džeza un populārās mūzikas nodaļas pedagogu un audzēkņu koncerts „Nakts džezā”
Piedalās Raimonds Petrauskis (klavieres), Oskars Petrauskis (saksofons), un II kursa ansamblis Mareks Logins (sitaminstrumenti), Reinis Petrovičs (bass), Jānis Aizupietis (klavieres), Matīss Ozoliņš (saksofons)
Programmā Antonio Karlosa Žobima, Džošua Redmena (Joshua Redman), Viktora Beilija (Victor Bailey), Djūka Elingtona (Duke Ellington), Pola Desmonda (Pol Desmond) skaņdarbi
KLUBA ZĀLĒ – TĪRĀS SPĒLES
• Vienreizēja iespēja smalkā atmosfērā uzspēlēt latviešu tradicionālo kāršu spēli - zolīti un nesteidzīgi iemalkot  kādu kokteili
LĪGO ZĀLĒ – TĪRĀ RLB VĒSTURE - SENA UN NE TIK SENA OMULĪGĀS NOSKAŅĀS
„Apstājies, ceļiniek, atsēdies, paskaties, paklausies par Rīgas Latviešu biedrību”
• Seni un ne tik seni kino kadri, RLB sarīkojumu kolāža
• Vēsturisks stāstījums par notikumiem 1991. gada augustā (AP lēmums par RLB nama nodošanu biedrībai, spilgtākās atmiņas no sarunām ar Baltijas kara apgabala un Virsnieku nama vadību). Atmiņās dalīsies AP deputāts Aivars Berķis
• RLB domnieku Jāņa Ķuzuļa un Ērika Hānberga omulīgie stāstījumi par Rīgas Latviešu biedrību un Pēteri Pētersonu
UN VĒL:
• "Viena pasaule - dažādas valodas - saprašanās tilts - esperanto" kopā ar RLB Esperanto klubu
• "Pankūku istaba" kopā RLB Dāmu komiteju
• Retro foto
• Spirdzinājumi
• Nakts eko tirdziņā īstu latvju meistaru ekoloģiski tīrie darinājumi, virumi un vākumi

Rīgas Latviešu biedrība Rīgā Merķeļa ielā 13, www.rlb.lv