Latvijas Televīzija rīko bērnu dziedāšanas konkursu

Latvijas Televīzija sākusi darbu pie jauna un atraktīva projekta — LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa. Tā pirmā kārta notiks līdz 15. februārim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Savulaik bērniem bija vairāki dziesmu konkursi, piemēram, Aprīļa pilieni, Cālis un Ko tu proti?. Nu vairs nav neviena. Tāpēc apsveicama ir LTV iniciatīva radīt jaunu konkursu. „Mūsu mērķis, uzsākot šo projektu, ir iepazīstināt televīzijas skatītājus un līdz ar to — arī visu Latviju ar labākajām Latvijas bērnu un jauniešu vokālajām grupām un solistiem. Lai veicinātu jauno talantu profesionālā līmeņa augšanu, mūsu iecerei piemērotākais šķita mūsdienīga un augstvērtīga konkursa formāts,” par jauno ideju stāsta LTV1 direktore Baiba Šmite.

Konkursā tiks aicinātas piedalīties Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem.


Konkursu organizēs Latvijas Televīzija sadarbībā ar SIA Kurzemes Filharmonija. Konkursā tiks aicinātas piedalīties Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Konkurss risināsies trijās kārtās, un katrā no tām visus dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija: mūziķi, pedagogi, preses pārstāvji un mūzikas izdevniecību darbinieki. LTV rūpēsies, lai nevienā gadījumā nebūtu saskatāms interešu konflikts.


Vērtējot konkursa dalībniekus, tiks ņemts vērā intonatīvais skanējums, muzikālā materiāla, teksta un skatuves priekšnesuma atbilstība izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāte (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpe, kopējais skatuviskais tēls un priekšnesuma mākslinieciskā kvalitāte: tērpi, horeogrāfija, atraktivitāte, dabiskums. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc punktu sistēmas, kur augstākais vērtējums būs 10 punkti.


Konkursa pirmā kārta (dziesmu iesniegšana) risināsies līdz 15. februārim: visiem pretendentiem konkursā būs jāpiedalās ar divām dziesmām valsts valodā, turklāt priekšnesuma garums nedrīkstēs būs garāks par trim minūtēm.
Otrā kārta, kurā uzstāsies žūrijas izraudzītie labākie dalībnieki, notiks 21. februārī. Šajā kārtā iesniegtās dziesmas būs jāizpilda dzīvajā izpildījumā.

Reklāma
Reklāma


Konkursa trešā kārta jeb fināls notiks 28. februārī Ventspils teātra namā “Jūras vārti”. Tajā piedalīsies žūrijas izvirzītie 40 labākie konkursa dalībnieki: 20 solisti (pa 10 no katras minētās vecuma grupas) un 20 grupas (arī pa 10 no katras vecuma grupas).
LTV1 ēterā konkursa norisi varēs vērot 7. un 14. martā.
Uzmanību! Konkursa Nolikums un pieteikuma anketa jau šobrīd pieejama LTV mājas lapās: www.ltv.lv un www.ltv1.lv.

 

Avots: www.kasjauns.lv