Kā attiecībās uzšķilt dzirksteli no jauna

Tu piever acis un atkal viss ir kā toreiz….Kad acumirklīgs skatiens pakrūtē sakņudināja raibu raibos taureņu pulkus. Tik smeldzīgi skaisti, ka atceroties mazliet pat sāp. Kur gan šis jūtu pavasaris ir palicis pēc kopā pavadītiem 10,15 vai 20 gadiem? Apstājies, atver acis, uzmanīgi ieklausies sevī un otrā un cerība var iezaigoties no jauna. Tad nesabīsties, bet saudzīgi atbrīvojies no visām ierastajām vīra, sievas, mātes, tēva lomu cepurēm, ko esi salicis sev galvā un atsauc atmiņā, cik pievilcīgi bijāt un vēl joprojām spējat būt viens otram…

Foto no personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva

Mīli un neprasi no otra pārāk daudz!

Kad uzplaukst mīlestība, attiecībās ir jūtu pavasaris un tad nāk vasara – laiks, kad divu cilvēku attiecībās viss ir sakuplojis, nobriedis un pilnā plaukumā. Tas vienmēr ir lielu cerību laiks, jo šajā attiecību posmā nākotni mēs redzam kopīgu. Tā kā katra cerība prasās pēc piepildījuma, tad ir īstais brīdis pašam sev godīgi atbildēt, ko tad es īsti vēlos sagaidīt no otra cilvēka? Vai tieši viņš būs tas, kurš piepildīs manas ilgas pēc drošības, atzinības un tuvības?!

 

Puse no visām cerībām, ko uzkraujam mīļotā plecos ir mūsu ilūzijas... Ja tavs partneris piepilda pusi no visām cerībām, tev noteikti ir veicies!

Reklāma
Reklāma


Satiekoties, iemīlot vienam otru, bet vēl jo vairāk tad, kad dzīvē ieskanas kāda rutīnas nots, paturēsim prātā tikai to, ka neviens uz šīs pasaules nespēj pilnībā piepildīt visas mūsu vēlmes. To nespēj pat cilvēks, kurš mīl jūs vairāk par visu. Tā tas ir un būs, jo puse no visām cerībām, ko uzkraujam mīļotā plecos ir mūsu ilūzijas. Tās ir skaistas atmiņas par to kā jutāmies, kad dzīvojām ģimenē, kur jutāmies mīlēti, saprasti un droši. Šīs brīnumjaukās sajūtas mēs vēlamies piedzīvot vēl un vēl, arvien no jauna, bet tas ir pagājis un nav neviena spēkos tās piepildīt. Tāpēc noglabā šīs skaistās atmiņas saulainā un drošā vietā, bet no mīļotā prasi tikai to, ko viņš ir spējīgs tev dot. Ja tavs partneris piepilda pusi no visām cerībām, tev noteikti ir veicies!
 
Praktiski padomi, kā uzšķilt dzirksteli no jauna:

•    Uz mirkli atbrīvo prātu no daudzo pienākumu nastas un atceries kā juties toreiz, kad biji jauns un iemīlējies. Padomā par to un atgādini pats sev, ko īsti vēlies sagaidīt no pretējā dzimuma!

•    Attiecības uztur abpusēja spēja dot un saņemt.

•    Brīdi ļaujies un atbrīvo sevi no daudzajām lomām, ko dzīvē spēlē. Tikai tad savu partneri ieraudzīsi atkal kā toreiz, kad vēl tikai apbrīnoji un iekāroji…

•    Meklē neitrālu vietu sarunai, kur vari sadzirdēt otru! Tā var būt kafejnīca, smilšains liedags vai ģimenes psihoterapeita kabinets.

•    Ļaujies tam, kas vienkāršs un spontāns! Smejies, joko, esi bērnišķīgs, sirsnīgs, dauzies, skrien, lutini un cieni.

•    Neapgrūtini mīlestību ar nosacījumiem…

Autore: Vita Kārkliņa, ģimenes psihoterapeite, Privātprakse Rīgā, Ģimenes centra poliklīnikā, Kaņiera ielā 10a, tālr. reģ.– 67132164, mob. – 6585052.