Pīlēns Tims ālējas uz Leļļu teātra skatuves. To ir vērts redzēt!

Nupat pirmizrādi Latvijas Leļļu teātrī piedzīvoja izrāde par slaveno pīlēnu Timu. Brīnišķīga, koša, krāsaina un pavasarīga izrāde, kas iepriecināja mazo skatītāju sirdis. "Re - neglītais pīlēns", skanēja balstiņas zālē, kad atvērās priekškars :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ievērojamās angļu rakstnieces Enidas Blaitonas nebēdnīgā Tima nedarbus un varoņdarbus režisors Māris Koristins iestudējis kā klasisku širmja izrādi ar lellēm. Par šādu izrādi priecīgs mans vīrs - sen gribējās redzēt pavisam klasisku leļļu izrādi. Kā bērnībā. 

 

Astītes uz augšu, kakliņus taisni - tā savus bērnus aicināja pīļu mamma. Un tā bērni zālē nosēdēja visu izrādes laiku, lai tik nepalaistu garām ko svarīgu - kā pīlēns Tims izglāba kaķēnu, kā pārmācīja mērkaķēnu un kā beigās Tims saprata - mamma ir jāklausa. 

 

Lelles izrādei, kā arī izrādes scenogrāfiju darinājis mākslinieks Gedimins Kotello, kurš ar Leļļu teātri sadarbojas jau kopš 1980. gada un radījis lelles tādām iemīļotām izrādēm kā „Sniegbaltītes skola” un „Kā lauvēns draugu atrada”. Izrādes iestudējumā skanēs komponista Uģa Vītiņa dziesmas ar Dainas Strelēvicas dziesmu vārdiem. Leļļu stāsts par slaveno pīlēnu Timu gaidīs skatītājus no 2 gadu vecuma.

 

 

Izrādē darbojas gandrīz visi latviešu trupas aktieri – Lienīte Osipova, Santa Didžus, Anrijs Sirmais, Dace Vītola, Audra Pētersone, Edgars Kaufelds, Ance Muižniece, Miķelis Žideļūns un Silvija Bitere. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Pīlēna Tima piedzīvojumi līdz sezonas beigām būs skatāmi vēl trīs izrādēs – 11. un 30. maijā, kā arī 7. jūnijā.

Ieskaties: www.lelluteatris.lv

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Oļegs Zernovs