Ko iesākt, ja nav talanta, izdomas un spēka klasisko rudens kompozīciju veidošanai?

Kad biju maza, ļoti gribēju izaugt liela. Viens no iemesliem - lai nebūtu jāpilda mājasdarbi. Nu esmu liela. Bet... no mājasdarbiem tā arī neesmu izbēgusi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dēls Noels šoruden uzsāka bērnudārznieka gaitas pašvaldības dārziņā. Jau pirmajā sapulcē paziņoja, ka septembra beigās tiks svinēta Miķeļdiena, kur centrālais pasākums ir... vecāku darinājumu tirdziņš! Es sašļuku... Ne man talanta, lai ko meistarotu, ne ideju. Ja bērns drusku lielāks, var šo to darināt kopā. Bet manam nepilnus 3 gadus vecajam dēlam cakošana, līmēšana un krāsošana nav nodarbju TOP augšgalā. Kopā padarbojamies 10 minūtes, un viņš jau aizskrējis spēlēt ar tēti zirgus. Vai gonkot pa dzīvokļa garo koridoru ar savu riteni. 

Vai man patiešām būtu jāpaliek vienai un jāturpina meistarot ne pārāk glītas grāmatzīmes, zīļu vīriņus un stilizētas puķes, kas nevienam tik un tā nav vajadzīgas? Tāpēc nolēmu vienkārši neko nedarināt. Sākumā, pieņemot šo lēmumu, nedaudz jocīgi bja - ja nu atstāj pēc stundām! Par spīti sajūtām nolēmu neizmantot kādas kolēģes ieteikumu - aiziet uz kādu smalkmaizīšu ceptuvi un nopirkt bulciņas, kas izskatās kā mājās ceptas.

Citi vecāki bija daudz centīgāki un sarūpējuši visādas glītas lietas tirdziņam. Kopumā jau smuki. "Ejošākās" preces bija našķi un dažādas krellītes, rokassprādzītes un matu rotiņas. Ne tik "ejošas" - paštaisītās kladītes un apsveikumu kartiņas. Uz "urrā" aizgāja arī vietējā ceptuvē pašceptie pīrādziņi :)

 

Pagājušā nedēļas nogalē bijām ciemos, kur sabraukušas vairākas mammas ar dažādu izmēru bērniem. Liels bija mans prieks, ka savās pārdomās neesmu viena. Visām mammām viena nopūta - svētdienas vakarā jātaisa rudens kompozīcija, jo, redz', bērnudārzos svinēs Miķeļdienu. 

Šāds brīnišķīgs koks tapa manai māsai (viņas dēls 1,5 gadus vecs), kad pārējā ģimene jau saldi čučēja.

Reklāma
Reklāma

Jūs domājat, ka tas ir ābeles zars ar āboliem, kas iesprausts puķupodā? Nē. Vienkārši zars, kam piesietas gan lapas, gan ābolīši.

 

Nepārprotiet, es neesmu pret svētkiem. Es neesmu pret laika pavadīšanu kopā ar bērnu. Nav nekādu problēmu visai ģimenei doties kopā uz mežu pēc čiekuriem vai uz parku pēc kastaņiem. Es esmu pret to, ka man paralēli citiem darbiem un rūpēm vakara melnumā jāmēģina sadomāt, ko tādu īpašu uztaisīt, lai nepaliktu kaunā citu vecāku acīs. 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore