Šodienas jautrā ziņa: Banka paraksta vīrieša sagatavoto līgumu un tagad pati šokā

Ziņu portālā www.nra.lv lasu, ka Krievijā, Voroņēža kāds vīrietis sācis tiesāties ar banku "Tinkoff Kreditnije Sistemi" par 24 miljonu rubļu (aptuveni 384 000 latu) piedziņu. Vīrietis lūdz banku kompensēt kredīta līguma pārkāpšanas rezultātā nodarītos zaudējumus.

Foto: Māra Pētersone.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Māra Pētersone.

 

Kas īsti ir noticis?

Doma vienkāša - Dimitrijs 2008. gadā no bankas saņēmis kredītkartes piedāvājumu. Kopā ar piedāvājumu bijis arī kredīta līgumus, kurā sīkiem burtiņiem bija rakstīti dažādi kredīta nosacījumi. Dimitrijs līgumu ieskanējis un dažus kredīta nosacījumus izmainījis sev pa labu: viņš noteicis 0% kredīta likmi, kā arī uzrakstījis, ka klientam ir tiesības neapmaksāt ar kredītu saistītās komisijas maksas un citus papildus maksājumus. riavrn.ru norāda, ka Dimitrijs būtībā sev ir piešķīris bezlimita un bezprocentu kredītu.

 

Turklāt vīrietis līgumā ierakstījis, ka bankai nav tiesības šo līgumu mainīt, bet, ja tomēr banka to vēlas darīt, tai jāmaksā vīrietim trīs miljonu rubļu (48 000 latu)  kompensācija par katra līguma punkta izmainīšanu. Bet līguma laušanas gadījumā bankai būtu klientam jāmaksā 6 miljoni rubļu (96 000 latu).

Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta septembrī, un juristi portālam norāda, ka Dimitrijam ir visas cerības banku uzvarēt.

Izmainīto līgumu viņš izdrukājis un nosūtījis bankai, kas līgumu parakstīja un izsniedza Dimitrijam kredītkarti.

Tomēr 2010. gadā banka sāka uztraukties, ka Dimitrijs nemaksā kredīta komisijas summu un iesūdzēja viņu tiesā. Savukārt tiesa konstatēja, ka līgums ir likumīgs, un Dimitrijam, balstoties uz līgumu, nekādi procenti nav jāmaksā.

Reklāma
Reklāma

 

Tagad tiesu darbi

Ar to gan tiesvedība šajā lietā nav beigusies – šonedēļ Dimitrijs iesūdzēja tiesā banku, pieprasot no tās  24 miljonus rubļu, jo banka ir koriģējusi vairākus līguma punktus. Banka gan šo prasību noraida, sakot, ka jau 2010. gadā ir lauzusi līgumu ar vīrieti. Tomēr Dimitrijs tiesā norādījis, ka banka nav izlasījusi, ko pati ir parakstījusi, un viņš nav saņēmis līgumā minētās kompensācijas. Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta septembrī, un juristi portālam norāda, ka Dimitrijam ir visas cerības banku uzvarēt.

 

Kur stāsta morāle? Vienmēr jālasa, kas līgumos teikts. Pat, ja tas rakstīts ar sīkiem burtiņiem. 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore