Lielbritānija tikusi pie jauna princīša. Apsveicam!

Beidzot, beidzot - Lielbritānijas karaliskā ģimene sagaidījusi jaunu princīti. Kā ziņo mediji, Lielbritānijas prinča Viljama sievai Ketrīnai 22.jūlijā piedzimis dēls. Apsveicam ne tikai karalisko ģimeni, bet visu pasauli, kas sekoja līdzi princīša gaidīšanā.

Foto no portāla kasjauns.lv arhīva materiāliem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no portāla kasjauns.lv arhīva materiāliem.

Kensingtonas pils paziņojumā teikts, ka mazulis nācis pasaulē 22.jūlijā plkst.16.24 (18.24 pēc Latvijas laika) un sver astoņas mārciņas un trīs unces (ap 3,8 kilogramu). Pēc oficiāli izplatītās informācijas, princis Vijams bijis klāt dzemdībās.

Mazulis dzima Sv. Mērijas slimnīcas Lindo korpusā, kur savulaik pasauli pirmo reizi ieraudzīja arī viņa tētis.

Laimīgie vecāki gaidāmā bērna dzimumu iepriekš neatklāja, bet nu man ir prieks arī par savu "trenēto aci". Es kolēģiem prognozēju, ka būs mazais princis, nevis princesīte. Lai gan fotogrāfijās saskatīt māmiņas vēdera formas ir pagrūti, tomēr es jau kādu laiku atpakaļ nodomāju, ka būs puika. Kāpēc? Jo topošajai māmiņai puncis bija vairāk izvirzīts uz priekšu, bet, gaidot meitiņas, vēders visbiežāk ir izvirzīts "pa sāniem".

Laimīgie vecāki gaidāmā bērna dzimumu iepriekš neatklāja, bet nu man ir prieks arī par savu "trenēto aci". Es kolēģiem prognozēju, ka būs mazais princis, nevis princesīte.

No sirds apsveicu jaunos vecākus, visu karalisko ģimeni un arī žurnālistus, kuri nu beidzot varēs atvilkt elpu. Izturīgākie pie slimnīcas sāka dežūrēt jau pirms trim nedēļām.

Reklāma
Reklāma

Es kādu laiciņu dzīvoju Liebritānijā un tieši biju laikā, kad jaunie vecāki gatavojās kāzām. Tas bija kaut kas neaptverams! Visi veikali, ielas, kafejnīcas, parki - virsur bija jaunā pāra fotogrāfijas. Un angļi kā neprātīgi iegādājās krūzītes, karodziņus, gultasveļu utt. - jebko, ko pārdot un uz kā virsū bija abu fotogrāfija. Nu Latvijā es šādu ažiotāžu gan nevaru iedomāties. Tur bizness zels un plauks arī tagad.

Tad pienāca abu kāzu diena un zinu, ka teju katrā mazpilsētā tika rīkoti plaši svētki. Tā arī bija oficiālā brīvdiena. Mūsu pilsēteles parks bija izgreznots ar lentām, baloniem, karodziņiem, uz kuriem attēlots jaunais pāris. Tika ēsts un dzerts, dejots. Angļi patiešām svin visu, kas saistīts ar karalisko ģimeni. Sajūtas dīvainas.

Lai jaunais princītis aug vesels un vēl jau priekšā sagaidāma puisēna vārda nosaukšanas ažiotāža!

Autore: Aija Rutka, mammamuntetiem.lv redaktore