Japāņi, kuri pirmo reizi apciemo Latviju, dzied latviešu valodā. VIDEO

Šorīt, klausoties Latvijas Radio1 sižetu par Dziesmu un Deju svētkiem, uzzināju par kādu brīnišķīgi Japānas senioru kori, kurš visas dziesmas dzied... latviski. Un korim ir pavisam latvisks nosaukums - "Gaisma".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā ziņo Latvijas Radio1, līdz Dziesmu svētku noslēgumam svētdien notiks vēl desmit ārvalstu kolektīvu koncertu. Daļa no tiem iemācījušies arī kopkora noslēguma koncerta repertuāru. Viņu starpā ir arī Japānas jauktais koris "Gaisma", kas kopš saviem pirmsākumiem 2009. gadā vienmēr ir dziedājis latviski. Turklāt šī ir kora pirmā viesošanās Latvijā. 

Lai gan Japānā korim šuva tērpus pēc latviešu tautas tērpu līdzības, nolikums nosakot, ka gala koncertā jāuzstājas japāņu tradicionālos tērpos. Ar tiem koristi dosies arī svētku gājienā. Viņi izvēlējušies vasaras svētku halātus.

Korī "Gaisma" dzied ap 40 japāņu. Jaunākajam dalībniekam ir 21 gads, bet vecākajam - 80. Horiguči skaidro, ka lielākajai daļai koristu nav tieša sakara ar Latviju. „Bet interese par latviešu kultūru caur mūziku viņiem ir ļoti liela," pauž japāņu korists.

 

Klausies japāņu kora "Gaisma" izpildīto dziesmu "Pūt, vējiņi!"

Reklāma
Reklāma

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore