"Vāvere skrāpē" - īpatnējs iepazīšanās veids vai brīdinājums?

"Vāvere skrāpē" - šādu saukli es ieraudzīju zem kādas automašīnas valsts numura zīmes. Domāju pati, vaicāju kolēģiem un tā arī nesapratām saukļa vēstījumu. 

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Braucu sabiedriskajā transportā, sēdējām sastrēgumā un blakus joslā pamanīju auto, zem kura aizmugurē piestiprinātās valsts numura zīmes bija šis sauklis. Tādu nu vēl nebiju ne reizes redzējusi, tāpēc pievērsu uzmanību šoferim, domās meklējot kādu loģiku, kāpēc cilvēks uz sava auto izvieto šādu vēstījumu. Automašīna bija maza izmēra, pie tās stūres sēdēja sieviete ap 30 gadiem. Spēkratā bērnu autosēdeklīšu nebija un arī nekādi citi atribūti automašīnas salonā nebija, kas liecinātu par to, ka sievietei ir vēl kādi ģimenes locekļi.

Un tad es sāku prātot, ko ar saukli "Vāvere skrāpē" cilvēks ir vēlējies kādam pateikt. Ja neko negribētu pateikt, tad valsts numura zīme būtu visparastākajā rāmītī, vai arī kāda autosalona nosaukumu, kas redzami visai bieži.

Vai sieviete vēlējusies sev pievērst uzmanību? Varbūt cer uz iepazīšanos ar kādu šoferīti? Varbūt viņa brīdina, ka nemāk vadīt automašīnu un blakus braucošie spēkrati var tikt apskādēti? Iespējams, sievietei ir visai šerps raksturs - "Sak, nepīpiniet man, nekaitiniet, es skrāpēju!". 

Ja sauklis būtu kādas nule kā tiesību ieguvušas jaunietes automašīnai, tad vēl varētu to saprast kā joku, bet pieļauju, ka sievietei ap un pēc 30 gadiem, ir savs domu gājiens, lai sevišķi piedomātu pie savas mašīnītes apdarināšanas ar vēstījumiem. Piekrītu, neba 30 gados jāpaliek nopietnam kā bēru vadītājam, un tomēr... man vienkārši šādām lietiņām nesanāktu laika.

Reklāma
Reklāma

Lauzīju galvu - it kā jau smieklīgi, izlasi vienu saukli un tad domā teju visu dienu. Savus novērojumus pastāstīju kolēģiem un domājām kopīgi. Katram bija savas versijas, pasmējāmies par tām. Vissmieklīgākā un droši vien visnepareizākā - kolēģe teica, ka viņai vāvere asociējas ar viena tualetes papīra reklāmu, kurā visu laiku skraidelē vāverēns.

Tad iedomājos vienu pasen izlasītu rakstiņu kādā sieviešu žurnālā. Toreiz žurnāliste veica eksperimentu - savas automašīnas logā izvietoja sludinājumu "Meklēju vīru". Lapelē bija norādīts mobilā telefona numurs. Bija interesanti lasīt reakciju, kādu radīja šāds atklāts sludinājums. 

Varbūt manis redzētā sieviete arī eksperimentē ar līdzcilvēkiem? Un kā domā Tu?