Dziesminieks ​Haralds Sīmanis jau gandrīz 10 gadus ir audžutētis

Dziesminieks Haralds Sīmanis jau gandrīz 10 gadus ir audžutēvs divām meitenēm Samantai un Martai Līgai. Svētdien, 3. jūnijā Vērmanītī pulksten 14.00 viņš dziedās audžuģimenēm...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dziesminieks Haralds Sīmanis jau gandrīz 10 gadus ir audžutēvs divām meitenēm Samantai un Martai Līgai. Svētdien, 3. jūnijā Vērmanītī pulksten 14.00 viņš dziedās audžuģimenēm veltītā koncertā kopā ar savu audžumeitu deviņgadīgo Samantu.


“Tas ir ļoti bēdīgi, ka Latvijā vēl arvien ir bērnu nami. Tāpat skumji, ka vecāki aizbrauc uz ārzemēm pelnīt naudu un bērnus pamet vienus,” saka atmodas laikā populārais dziesminieks Haralds Sīmanis. “Cilvēki neaizdomājas, ka nauda ir tikai maiņas vienība un vai tiešām tas ir galvenais, kamdēļ dzīvot? Vai tad savā nāves mirklī cilvēks atverēsies naudu? Domāju, ka prātā būs vien mirkļi, kas pavadīti kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem. Nesaprotu, kā var tik vienkārši aizbraukt, bet nepalikt, lai stātos pretī netaisnībai, kas šeit valda”. 

Viņš pats jau gandrīz desmit gadus uzņēmies audžuvecāka pienākumus un audzina divas meitenes Samantu un Martu Līgu. Kā saka Haralds Sīmanis, viņam pašam pat tādas domas nav bijis, kļūt par audžuģimeni, taču meitenes viņu ieraudzījušas un izvēlējušās kristīgajā skolā. “Ja reiz viņas mani izvēlējās, es nevarēju meitenes nepieņemt, jo, kā saka, kritušais eņģelis karo – nokaujot, bet Kristus cīnās, atdzīvinot.”

Svētdien, 3. jūnijā pulksten 14.00 Vērmanītī Haralds Sīmanis ar jaunāko audžumeitu Samantu uzstāsies kopā ar citām audžuģimenēm un dziedošajām ģimenēm – Vītoliem, Beitikiem, Eriņiem, Ričiem, Kaukuļiem, Sējāniem un Kauperiem, lai atbalstītu audžuģimenes no visiem Latvijas reģioniem. Šī būs ekskluzīva iespēja dzirdēt, kā dzied Lienes un Kristīnes Šomases mamma Arta, kas arī ikdienā pilda  audžumammas pienākumus. Viņa dziedās gan solo, gan kopā ar meitām.

 

Reklāma
Reklāma

Kā pamestajiem bērniem palīdz viesģimene un audžuģimene?

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/21393/ka-pamestajiem-berniem-palidz-viesgimene-un-audzugimene/


Kā kļūt par audžuģimeni pamestam bērnam?

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/10151/-ka-klut-par-audzugimeni-pamestam-bernam/