Pieredze: Mana sestā bēbīša dzemdību stāsts

Es ļoti gaidu bēbīša dzimšanas dienu! Tie būs lieli mūsu ģimenes svētki. Šajā dienā uzlīs lietus - tāds veldzējošs, spēcinošs un auglīgs, kas atver pumpurus un ziedu kausus pretim saules dzīvības glāstiem, kas asniem dod spēku izspraukties cauri zemei. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lietus, ko Dievs šajā dienā dāvās mums, atgriezīsies debesīs, nesīs jaunu un ļoti dārgu dzīvību uz zemes. Es iziešu lietū un veldzēšu dvēseli līdzīgi kā pumpurs veldzējas caur savām saknēm. Es vērsīšu seju pret debesīm, sirdi pacelšu uz Dievu un lietus lāses maigi glāstīs manus aizvērtos acu plakstiņus.

 

Es ieklausīšos savā ķermenī un sajutīšu smalkas nianses, kas ziņos par Lielās dienas tuvošanos, par ko savlaicīgi informēšu arī Ivetiņu (mājdzemdību vecmāti). Es jūtu, ka mazulītis piedzims ātri. Mēs visi tajā dienā būsim brīvi no citiem pienākumiem, un es ar vīru savlaicīgi varēšu veltīt nedalītu uzmanību, mīlestību un gaidas, lai iedrošinātu mazulīti nākt pie mums. Lielākie bērni būs pieskatīti pie auklēm (kaimiņi, omes, radiņi). Dzemdības notiks pa dienu. Mazulītis būs visu sakārtojis savai Dienai, un es tam turēšos līdzi. Es viņam uzticos. 

Es esmu ļoti pateicīga savai dzemdei par lielo darbu, ka tā ir nesusi un sargājusi mūsu gaidīto brīnumbērniņu! Un es saku lielu paldies placentai, ka tā ir tik veselīga, barojusi mūsu mazo mīļumu, saudzējusi! 

Ar Dieva žēlastību šīs būs vieglas dzemdības. Es visu sevi un mazulīti nolieku Viņa rokās. Būs atbraukusi Iveta, un mazulītis, sajutis pilnīgu drošību, drīz nāks pie mums. Viņš piedzims vannā. Ūdens saudzīgi apņems manu punci, un bērniņš viegli ienāks šajā pasaulē. Iveta mazulīti uzliks man uz vēdera, un viņš, virinādams savas lielās acis, jau meklēs pirmo īsto maltīti. 

 

Es esmu ļoti pateicīga savai dzemdei par lielo darbu, ka tā ir nesusi un sargājusi mūsu gaidīto brīnumbērniņu! Un es saku lielu paldies placentai, ka tā ir tik veselīga, barojusi mūsu mazo mīļumu, saudzējusi! Tagad arī placenta var piedzimt un būt brīva. Paldies placentai par lielo darbu! Placenta piedzims turpat vannā. 

Reklāma
Reklāma

 

Bērniņš iepazīs arī tēti un jutīsies ļoti labi. Arī es būšu sajūsmā par mazulīti, spēka pilna un droša. Mēs dosimies uz gultu atpūsties, draudzēties, iepazīties un baudīt mūsu brīnumiņa dzimšanas dienas kūku. Es klāt dzeršu puķīšu tēju ar medu. Mazulītis paēdīs manu pieniņu. Es pati varēšu aiziet uz tualeti pačurāt.

Tas ir ļoti labi! Mēs jutīsimies ļoti labi, un pēc kāda laika Ivetiņa varēs braukt mājās, mūs atstājot apjaust notikušo brīnumu Dieva mierā. Pirms tam vēl Ivetiņa sazvanīs bērnu dakteri, un viņa atbrauks pie mums. 

 

P.S. Viņš ir klāt! Mūsu Kārlis Lūkas ieradās šajā pasaulē vannā 25.maijā 6.05 no rīta.

 

Autore: Dace Krecere, sešu bērnu māmiņa