Ar krūti barojošas mātes fotogrāfija izprovocējusi skandālu ASV

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Žurnāla Time vāks, ar sievietes fotogrāfiju, kura ar krūti baro uz ķebļa stavošu 3-gadīgu dēlu, izraisījusi vētrainas diskusijas sociālajos tīklos, kuru auditorija pārstāveta ar ne mazums jauno vecāku, ziņo topnews.ru.

 

Jautājumi par to, līdz kādam vecumam bērnu var barot ar krūti, vai ir vērts, vecākiem gulēt kopā ar saviem bērniem, un nēsāt zīdaiņus slingā, kurš daudzējādā ziņā atgādina somu, patstāvīgi ir uzmanības centrā tematiskajos forumos un pēdējās desmitgades trends, kuru atzīmējis žurnāls, akcentējas uz "pagarinātu barošanu".

 

 

Strīda dalībnieki nespēja nonākt pie kopsaucēja, uzskatīt foto no vāka par skaistu, vai kaitinošu.Viss žurnāla materiāls balstīts uz sieviešu ar bērniem foto sēriju, kuras pieturās pie pagarinātas barošanas ar krūti ideoloģijas un viņu skaidrojumi, kapēc viņas izvēlējušās šādu bērnu audzināšanas metodi.

Reklāma
Reklāma

Uz vāka, zem uzraksta "Are you mom enough?"(cik laba māte tu esi) nokļuva 26-gadīgās Džeimijas Grumetas (Jamie Grumet) un viņas dēla Arama, kuram drīz paliks 4 gadi, uzņēmums.

New York Daily News recenzents Bils Hemonds uzrakstīja, ka "barot savu trīsgadīgo dēlu ar krūti - tas ir viens, bet ievietot foto ar to uz Time vāka - kaut kas cits"."Kādam, tāpat kā man, arī mazliet atkārā sžoklis, ieraugot Time vāku?" - tā savas emocijas paudis The Atlantic Wire recenzents Adams Klarks Estes.Aktrise Alisa Milano, kura kļuva par māti 2011 gadā, nosaukusi Time vāku par "ekspluatāciju(barojošas mātes tēla) un pārspīlējumu" un paziņoja, ka žurnāls pārkāpis robežu.Tāpat Tīmeklī paŗadījies liels daudzums komentāru no cilvēkiem, kuri kritizē to, ka Time uz vāka parādījis atkailinātu sievietes krūti.

Bez tam, tagad Internets izraibināts ar daudziem fotokrupjiem, kuri satīriskā formā apspēlē barojošu māti un viņas dēlu.Karikatūrās var sastapt Andželīnu Džoliju ar Bredu Pitu, un Baraku Obamu, prasmīgi "amatnieki" pārveidojuši pat Atdzimšanas laika mākslinieku slavenus darbus.

 

visi foto apskatāmi šeit - http://www.madcat.lv/index.php?name=news&op=view&id=7183

Un kādas ir jūsu domas, par šo tēmu?