Iecienītākie sieviešu kokteiļi + jauna recepte!

Kādam ir jābūt sievietei veltītam dzērienam un kādas sastāvdaļas tajā obligāti jāiekļauj, stāsta kokteiļbāra Martini’s bārmenis Andris Sitko. Viņš atklāj arī, kuri ir sieviešu iecienītākie kokteiļi un iepazīstina ar Latvijas Sieviešu dienas kokteili 2012 – "Purple Venus"!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Īpašais kokteilis radīts, akcentējot Starptautiskās Sieviešu dienas logotipa lillā krāsu, un to raksturo gaisīgs vieglums, neliels alkohola saturs un sulīga augļu un ogu buķete ar maigu vaniļas pieskārienu. Šo dzērienu var baudīt gan kā aperatīvu pirms gardas maltītes, gan atpūšoties lieliskā draugu kompānijā.

 

Latvijas Sieviešu dienas kokteiļa "Purple Venus" sastāvdaļas:

Absolut vanilla 25 ml

Bols Peach 25ml

Monin Lime Cordial 20 ml

Monin Passion 10ml

Upeņu sula 75 ml

 

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas salej MIX glāzē. 

Pievieno ledu. 

Apmaisa ar bāra karoti 3-4 reizes. 

Ar streinera palīdzību atdalot no ledus, pārlej kokteili atdzesētā glāzē. 

Dekorē ar zemenes un laima pusīti.

Reklāma
Reklāma

 

„Sievietes ir jālutina ar smalkiem kokteiļiem, kuru pagatavošana ir vienkārša, bet garša - neatkārtojama,” tā Andris Sitko pamato savu svētku dzērienu izvēli, piedāvājot trīs emocionāli atšķirīgu alkoholisko kokteiļu izlasi un īpašus bezalkoholiskos kokteiļus – diētisko, vitamīnu, kā arī saldu pārsteigumu mazajām dāmām.


Iecienītākie sieviešu alkoholiskie kokteiļi 

Alkoholisko kokteiļu augstākās klases līderis izsmalcinātām un ekstravagantām dāmām ir visā pasaulē zināmais "Cosmopolitan", kas dzimis tālajā "San Francisko". Kokteili gatavo uz degvīna bāzes, jaucot to kopā ar apelsīnu liķieri, dzērveņu sulu un pievienojot laimu. 

Savukārt Zemeņu Mojito ir teatrāls kokteilis ar bezgalīgu enerģiju - ātrs un vienkāršs – piesātinātām, sportiskām un aktīvām lēdijām. Papildus tradicionālajām "Mojito" svaiguma sastāvdaļām - laima gabaliņiem, piparmētru lapiņām, brūno cukuru un cukurniedru sīrupu, tiek pievienots arī zemeņu sīrups un svaigas zemenes, kas tiek sablenderētas. 

 

Lirisks, romantisks, bet gaumīgs ir "Sex on the Beach". Katrs šī kokteiļa malks ir atklāsme un ievads retām, bet garām nopūtām. Šī dzērienu izskats un garša ir absolūti autentiski, bet tā pagatavošana prasa minimālu piepūli. Šī kokteiļa tradicionālās sastāvdaļas ir degvīns, apelsīnu sula, grenadīns un persiku liķieris.

 

Bezalkoholiskie dzērieni – visdažādākajām vēlmēm

Diētiskā kokteiļa spilgtākais pārstāvis ir "Apple cranberry". Kokteilis ir aktīvs iniciators kaloriju dedzināšanai, lai lieliskā formā sagaidītu bikini sezonu, un to pagatavo, sajaucot blenderī svaigu ābolu, svaigas dzērvenes, nedaudz ābolu sīrupa, grenadīna sīrupa un sasmalcinātu ledu. Kokteiļa konsistence ir bieza, tādēļ to var dēvēt arī par "Apple cranberry smoothie".

Vitamīnu kokteilis "Fresh fruit cocktail" ir vitamīnu sprādziens kokteiļglāzē ar 5 neatkārtojamu augļu buķeti – zemenēm, avenēm, banānu, persikiem un ananāsu. Ļoti vienkārši pagatavojams un garšīgs.

 

Lai iepriecinātu mazās dāmas, svētkos var pagatavot Meloņu saldējuma kokteili, kuru raksturo eksotisks svaigums un maiga garša.

Jāpiemin, ka Rīgā, Zemzaru ielā 1 esošais restorāns – kokteiļbārs Martini’s ir unikāls ar savu maxi izmēra kokteiļu klāstu, kas ir viens no lielākajiem Latvijā – 85 īpaši kokteiļi. Īpaši Sieviešu dienā bārs daiļā dzimuma pārstāvēm uzsauks jebkuru no kokteiļiem, ieturot svētku maltīti.

 

Materiālu sagatavoja Guna Miļusa