Amerikāņiem liks maksāt 2 USD par seksu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jēlas Universitātes profesors Stefans Karters uzskata, ka, ja visi 200 miljoni seksuāli aktīvie ASV pilsoņi maksās par katru dzimumaktu vismaz 2 dolārus, tas valsts budžetā ienesīs papildus 10 miljardus dolāru gadā.

Iegūtos līdzekļus varēs virzīt lai finansētu dzimstības kontroli sievietēm, kuru apdrošināšana nespēj segt kontracepcijas izdevumus, atzīmēja Karters.

Eksperti piedāvā aplikt ar nodokli seksa "normu".Piemēram, saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām, amerikāņi ar seksu nodarbojas divreiz mēnesī.No šejienes arī sanāk tie 10 mijardi USD.

Pēc profesora vārdiem, šāds nodoklis atrisinās akūto konfliktu starp ASV valdību un katoļu baznīcu, kura iestājas pret speciālām piemaksām no darba devēju puses apdrošināšanu fondā, raksta TSN.ua.

Atgādinām, saskaņā ar ASV veselības aizsardzības Ministrijas nolikumu, amerikāņu veselības apdrošināšanas polisēm jāsedz izdevumi kontracepcijai.

Šis lēmums bija saistīts, ar to, ka daudzām sievietēm nav iespēju sevi nodrošināt ar kontracepcijas līdzekļiem, no kā "būtiski cieš viņu veselība".

Minstrija likusi visiem ASV darba devējiem, grib viņi to, vai nē, maksāt par drošu seksu, sterelizāciju, vai savu darbinieku abortiem.

Pret šādiem mēriem uzreiz iestājās katoļu baznīca, kura izslēdz jebkurus kontraceptīvus.

Savā paziņojumā arhibīskapi apņēmīgi uzstājas pret veselības Ministrijas rīkojumu, paziņojot, ka grūtniecība nav slimība, kuras ārstēšanu vajadzētu segt no apdrošināšanas.

Viss tas protams ir interesanti, tikai nevar saprast, kā amerikāņu valdība to varētu kontrolēt?Uzstādīs guļamistabās videokameras, vai atvainojiet pievienos loceklim skaitītāju?Vai ņems par pamatu statistiku?Tas ļoti atgādina mūsu "datu nesēju nodokli", kuru arī nav iespējams kontrolēt.Kam tiek izmantots datu nesējs, privātu materiālu, vai pirātiska satura uzglabāšanai. 


Reklāma
Reklāma