3 tirdziņi, 3 grāmatas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Liels un mazs līdz Ziemassvētkiem strādās pilnā sparā - gan izdos, gan tirgosies. 

Sākot ar šo, katrā nedēļas nogalē iznāks pa vienai jaunai grāmatai bērniem un katrā nedēļas nogalē mēs būsim sastopami kādā Ziemassvētku tirdziņā.

Pirmkārt:

Grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgū Spīķeru koncertzālē 5. decembrī pulksten 11.00 bērnu grāmatuizdevniecība Liels un mazs atvērs jaunu dzejnieces Ineses Zanderes un mākslinieces Laimas Eglītes bilžu grāmatu bērniem – „Karalis Ezis”. Sapņaino dzejoli par meža karali un trim skaistajām līgavām bērniem lasīs pati autore, bet rudenīgā, sniegotā un pavasarīgā meža ainās palīdzēs iejusties mūziķis Jēkabs Nīmanis. Kad būs atminētas arī Ineses Zanderes uzdotās dzejoļmīklas, minēsim un paši izdomāsim dažādas mīklas par meža iemītniekiem! Ēdīsim garšīgus cepumus!

Grāmata gadatirgū būs nopērkama par labu cenu.

Savukārt pulksten 12.00 gadatirgū notiks  vēl viens pasākums ģimenēm ar bērniem –  svinīgi tiks atvērts mūzikas izdevniecības Upe tuviem un tāliem sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri izdotais Sergeja Prokofjeva simfoniskās pasakas "Pēterītis un vilks" ieraksts. 

Spīķeru koncertzāles adrese: Maskavas iela 4, korpuss 1, pretim Rīgsa Centrāltirgus Zivju paviljonam, ieeja no Daugavas puses. 

Gadatirgū  ar atlaidēm būs iespējams iegādāties grāmatas no vairāk kā 10 izdevējiem, kā arī mūzikas ierakstus un koncertu biļetes par izdevīgām cenām. Apmeklētāju  labsajūtai būs arī muzikāli priekšnesumi, animācijas filmas bērniem, karstvīns, piparkūkas un citi gardumi.  Būs pieejami arī dāvanu iesaiņošanas pakalpojumi. 

Grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus Spīķeru koncertzālē norisināsies 5. un 6. decembrī no pulksten 10.00 līdz 19.00. 

Reklāma
Reklāma


Otrkārt:

No 11. līdz 13. decembrim Kara muzejā (Pulvertornī) notiks Grāmatizdevēju asociācijas rīkots Ziemassvētku tirdziņš. Tur kopā būs vairāk ā 20 izdevēju, no kuriem jaunākās grāmatas varēs iegādāties par labām cenām. Mēs, liels un mazs, uz galda liksim jaunu grāmatu, kuru lasot smiesies visa ģimene.

Norvēģu rakstnieks Ērlenns Lū (Erlend Loe), kas visā pasaulē un arī Latvijā pazīstams ar romānu "Naivi. Super", raksta arī bērniem. Liels un mazs Jolantas Pētersones tulkojumā laiž klajā četras viņa grāmatas par Kurtu: „Zivs”, „Kurts kļūst neciešams”, „Kurt, quo vadis?” un „Kurts šmorē, lai atpūtinātu galvu”. Latviski tās visas apkopotas vienos vākos un saucas „Kurts četrās grāmatās”.

Kas ir Kurts?

Viņš ir šoferis, kas brauc ar lielisku dzeltenu autokrāvēju un strādā ostā. Kurtam ir jauka ģimene: sieva Anne Līse, kas zīmē mājas, jo ir arhitekte, meita Resnā Helēna (11 gadi), kas agrāk bija tieva, jo viņai nekas negaršoja, dēls Mazais Kurts (9 gadi), saukts arī par Limonādes Kurtu, jo viņš spēj izdzert 60 litrus limonādes diennaktī un čurā vairāk par visiem, un pavisam mazais puisītis Buds, kurš iet bērnudārzā un dažreiz izrādās gudrāks, nekā lielie iedomājas. Arī Kurts pats ir ļoti jauks – izņemot tās reizes, kad viņš kļūst nejauks vai pavisam neciešams! Varbūt viņš pat izurbj mēbelēs caurumus vai sazāģē gabalos laukumu pie karaļa pils. Bet tas jau var gadīties katram.

Šī ir grāmata, kuru lasot smiesies visa ģimene! Iespējams, kāds arī pakasīs pakausi un teiks: „Hmm...” Taču beigās noteikti visi sabučosies.


Bet treškārt sekos vēlāk... uzturiet interesi! J