vēstule jaunajai māmiņai

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Nesteidzini sevi. Skola nekur nepazudīs, bet bērns izaugs!Bēbītis patiešām tagad galvenais un bēbītim, protams, galvenais, lai Tev labi. Nekādā gadījumā neaizmirsti arī to!
Vispār jau internets ir baigā topā pirmajos pāris mēnešos! :)

Jocīgi ir tas, ka tad kad zīdainītis pavisam maziņš, vienmēr gribas, lai ātrāk izaug. Bet tas laiks tiešām paskrien ātrāk kā var iedomāties!

Ir sākumā grūtāk, jo jāpārorientējās jaunajai dzīvei, kurā daudzas no ierastajām vecajām shēmām un darbībām gluži pēkšņi vairs nedarbojas. Tā pierašana, protams, prasa laiciņu, bet no otras puses- tas nekad vairs neatkārtosies un šis ir tas vienīgais laiks, kad tu redzi un saod to cilvēciņu pilnīgi jaunu.Sākumā mans bēbītis smaržoja pēc pļavas zālēm, bet tagad- pēc karsta piena un tikko ceptas maizes.

Pasēdi mājās mierīgi! Organismam taču arī liela slodze pēc visa tā pasākuma un vēl jātaisa pieniņš un tev arī jāaprod ar apstākļiem.
(Kad pati jūties gatava, nekautrējies lūgt draugus ciemos. Bieži vien cilvēki domā, ka nedrīkst nākt, jo "iztraucēs" vai kaut kas tāds- tad jāņem groži savās rokās un jāaicina, lai var padalīties ar pasauli savā priekā un tomēr jau gribās arī parunāties un atgādināt, ka esi ne tikai mīļa jaunā māmiņa, bet arī interesanta personība un simpātiska sieviete.)

No trešās nedēļas jau arī ir ieteicams iziet laukā, ja nav mīnusi baigie. Sākumā uz 20 min, ta 30 nu tā pa dienai piemet 10 min.

Krūtis sāp, jo vēl nav pieradušas. Ja pārpildās, tad siltā dušā ieej un pamasē, atslauc pieniņu. Uzlikt kāpostu lapas man ļoooti palīdzēja. Ja krūtsgali sāp- paseko līdzi, vai meitiņa pareizi ņem krūti. Ja nevar saprast kā ir pareizi- to visu var atrast youtubē.

Uj cik gari es te uzrakstīju! Un vēl tik daudz sakāmā- nu tad otrā porcija pienāks pēc kāda laiciņa! Jāiet... :)

Reklāma
Reklāma