Teātra izrāde bērniem, uz kuru noteikti jāaiziet – Sarkangalvīte un vilks

Diemžēl mana pieredze ar teātra izrādēm un koncertiem Latvijā ne vienmēr ir vainagojusies ar priecīgu plusa zīmi, reizēm ir tik ļoti žēl notērētā laika... Taču režisora Elmāra Seņkova “Sarkangalvīte un vilks” Nacionālajā teātrī ir tieši tik brīnišķīga, lai es to varētu ieteikt apmeklēt ikvienam, kas lūko pēc labas izrādes bērniem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Scenogrāfija tīra, skaidra, tērpi pievilcīgi, glauni, aktierspēle – nav, kur īsti piesieties, izrādes gaita – dinamiska, aizraujoša, bērnu sajūsma - neviltota. Ko gan vairāk var vēlēties! 

 

Kad pienāca epizode ar vecmāmiņas un Sarkangalvītes aprīšanu, mazliet sabijos, vai tālākais nesabojās manu tik labo iespaidu un mākslas baudījumu. Proti, kad abas nabadzītes bija notiesātas, tālākā darbība risinājās... vilka vēderā! Šī pārsteiguma epizode bija lakoniska un saprotama un bērnu mutes – izbrīnā pavērušās. “Vai tā ir vilka sirds?” - bērni, ziņkārē paliekušies uz priekšu, taujāja saviem vecākiem. Jā, tā patiešām bija sirds. Tiesa, mana meita mirklīgi bija tāda kā vīlusies, redzot, ka sirds īstenībā nav tāda, kā to zīmē princešu zīmējumos. :) 

Sarkangalvīte_un_vilks

 

Savas īsās rekomendācijas nobeigumā uzrakstīšu īpašu norādi tiem, kas ir redzjuši teicamo multfilmu “Rango” un kuriem tajā ļoti, ļoti patīk četri muzicējošie putni-meksikāņi. Arī šeit bija tādi muzicējoši putni!

Nenoturos un ielieku vienu un otru attēlus, taču ne kā pārmetošu norādījumu uz manis saskatīto līdzību. Tā vairāk ir sajūsma par veiksmīgi radītajiem tēliem, pat, ja Seņkova putni radušies “Rango” iespaidā. 

Reklāma
Reklāma

Multfilma Rango

Kadrs no multfilmas "Rango".

Sarkangalvite_un_vilks

Foto no izrādes "Sarkangalvīte un vilks". 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja