Izgatavo sveci varavīksnes krāsās

Iepriecini, kādu no mīļajiem ar jauku dāvanu, kuru darināji tu pats. Veikalos iespējams iegādāties dažādas sveces, visādās krāsās. Bet kāpēc, lai tu pats neuztaisītu skaistu, krāsainu sveci? 

FOTO: Shutterstock.com

Iepriecini, kādu no mīļajiem ar jauku dāvanu, kuru darināji tu pats. Veikalos iespējams iegādāties dažādas sveces, visādās krāsās. Bet kāpēc, lai tu pats neuztaisītu skaistu, krāsainu sveci? 

Tev būs nepieciešams:

  • parafīns vai parastas baltas sveces, 
  • krāsaini vaska krītiņi,
  • dakts,
  • trauciņš, kurā kausēt;
  • stikla trauciņš, kurā veidot sveci.
Reklāma
Reklāma

Parafīnu vai baltu sveci sagriez nelielos gabaliņos, tā pat izdari ar vienas krāsas vaska krītiņiem. Visu ieliec metāla trauciņā un karsē uz nelielas uguns. Izmantojot koka irbuli vai lāpstiņu, rūpīgi samaisi šķidro masu. Tad lej to nelielā stikla trauciņā, kurā pirms tam ar veļas knaģa palīdzību nostiprināji dakti. Ļauj tam nedaudz sacietēt, tikmēr sagatavo nākamo porciju ar parafīnu vai baltu sveci un kādu no krāsainajiem vaska krītiņiem. Izkausēto masu lej stikla trauciņā. 

Tā vari atkārtot vairākas reizes ar dažādām krāsām, stikla trauciņā veidojot varavīksni. Ja sacietēšanas brīdī trauciņu novietosi slīpi, tad izveidosi svecei neparastu rakstu. Vēl šķidrai masai vari pievienot kaltētus ziedus vai pāris pilienus ēteriskās eļļas.