Seno foto skatīšanās vakars, izmantojot lietotni "Helmut Film Scanner"

Jums ir veselu kurpju kaste ar piefotografētām, bet neattīstītām fotofilmiņām? Par laimi fotofilmas ilggadīgajiem fotogrāfiem patīk joprojām, tādēļ ir pieejami vairāki rīki to digitalizēšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Jums ir veselu kurpju kaste ar piefotografētām, bet neattīstītām fotofilmiņām? Par laimi fotofilmas ilggadīgajiem fotogrāfiem patīk joprojām, tādēļ ir pieejami vairāki rīki to digitalizēšanai. Ja vien pie rokas ir viedtelefons.

Lietotne "Helmut Film Scanner" ir viena no nedaudzajām, kas prot bez papildu ierīcēm attēlu no fotofilmiņas pārnest uz tālruni. Ar lietotni rīkoties ir pavisam vienkārši. Novietojiet uz taisnas virsmas attīstīto filmiņu. Atveriet tālrunī ielādēto lietotni un pavērsiet fotokameru pret filmiņu. Pacentieties iekadrēt to tā, lai vajadzīgais kadrs būtu tieši pa visu ekrānu. Tad nospiediet fotografēšanas ikonu un attēls no filmiņas pārceļos uz tālruņa ekrānu. Programma nekavējoties piedāvās dažādas fotogrāfijas uzlabošanas iespējas. Piemēram, padarīt to gaišāku vai tumšāku. Piešķirt vairāk sarkano vai zilo krāsu, mainīt kontrastu un citādi uzlabot attēlu. Tas nebūs ideāls, taču arī ne pārlieku sliktāks kā 1970. vai 1980.gadu fotogrāfijas.


Pēc attēla apstrādāšanas to var noglabāt un arī uzreiz publicēt sociālajos tīklos, ja vēlaties. Vai arī varat savu bērnības bildi iestatīt kā tālruņa tapeti. Tā ik dienu raudzīsies uz jums, atgādinot par sendienām.


"Helmut Film Scanner" lietotne vienlīdz labi tiek galā kā ar nekrāsainiem negatīviem, tā krāsainajiem negatīviem un diapozitīviem. Tātad varat digitalizēt un atkal skatīties diapozitīvus, pat ja vecajam projektoram lampa sen izdegusi un vairs neplānojat to atdzīvināt.

Reklāma
Reklāma


Skenēšanas ziņā nedaudz vājāka, taču papildiespējām bagātāka lietotne ir "LomoScanner 2.0". Arī tā spēj pārvērst negatīvu fotofilmiņu tīri pieņemamā digitālajā attēlā. Vienīgi pēcapstrādes iespēju ir mazāk. Toties "LomoScanner" piedāvā iespēju nofotografēt panorāmas skatu, kā arī no uzņemtajām fotogrāfijām izveidot kustīgu animāciju. 

Kas var būt jaukāks par iespēju siltā vasaras vakarā patīkamā kompānijā gremdēties atmiņās par vecajiem labajiem laikiem.