Kā samazināt sāls daudzumu ēdienā, lai nejustu tā trūkumu?

Nav noslēpums, ka, gadiem ejot, garšas kārpiņu jutīgums samazinās. Turklāt arī dažādu medikamentu lietošana var mainīt garšu uztveršanu. Kādu garšvielu vēl var pievienot ēdienam, lai samazinot sāls daudzumu, ēdiena garša īpaši nemainītos?
Kādu garšvielu vēl var pievienot ēdienam, lai samazinot sāls daudzumu, ēdiena garša īpaši nemainītos?

FOTO: Freepik.com / freepik

Kādu garšvielu vēl var pievienot ēdienam, lai samazinot sāls daudzumu, ēdiena garša īpaši nemainītos?

Senioriem ir īpaši svarīgi uzņemt dažādus vitamīnus un minerālvielas, kā arī nepārspīlēt ar pievienotā sāls un cukura daudzumu uzturā. Kā to vislabāk izdarīt?

 

Zinātnieki no Vašingtonas štata universitātes pētīja, kā cilvēki, kas ir vecāki par 60 gadiem, izjūt atšķirīgu sāls daudzumu mērcēs, kam pievienotas arī dažādas garšvielas. 

Atklājās, ka mērci, kurai bija pievienota halapenjo piparu garšviela (papildus citām, ne tik asām garšvielām), seniori uztvēra kā sāļāku, nekā tā patiesībā bija.

 Savukārt mērces, kas saturēja maz sāls, bet kurām bija pievienots ķiploku pulveris, bazilika lapiņas vai malti melnie pipari, senioriem negāja tik labi pie sirds, proti, sāls trūkums bija jūtams.

Reklāma
Reklāma

 

Tātad, ja vēlamies samazināt sāls daudzumu savā un vecāku vai vecvecāku uzturā, maltītēm jāpiešķir nedaudz asumiņa. Varbūt garšas kārpiņas sāls izmaiņas nepamanīs, bet sirds asinsvadu sistēma noteikti pateiks paldies.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Saistītie raksti