Kā ziemā izskatīties stilīgi un nenosalt garajās pastaigās – stilistes ieteikumi māmiņām

Ziemā mammas īpaši rūpējas par savu mazulīšu siltumu un komfortu, taču par sevi bieži vien aizmirst. Lai cik dīvaini tas neizklausītos, taču ziema ir viens no pateicīgākajiem gadalaikiem stilīga tēla veidošanai.
Ziemā pucēties ir pat vieglāk, jo lielāka izvēle un iespējas.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemā pucēties ir pat vieglāk, jo lielāka izvēle un iespējas.

Apavi

Pirmais, par ko vajadzētu padomāt, ir ērti un silti apavi, kas vienlaikus ir arī stilīgi. Šobrīd aktuālākie ir UGG stila zemi apavi ar biezu zoli, kā arī pufīgie apavi un tā sauktās mēness botas (moonboot).

 

Termoveļa

Otra lieta, kuru velkam bērniem, bet aizmirstam par sevi, ir termoveļa – apakškrekls, legingi, zeķes. Ideāli ja termoveļa ir no dabīgiem, sildošiem materiāliem, piemēram, no vilnas vai kašmira. Taču, ja pret kādu no tiem ir alerģija vai, saskaroties ar ādu, audums rada nepatīkamas sajūtas, var izvēlēties sintētiska auduma termoveļu.

 

Apakšdrēbes

Nākamais solis – izvēlamies apakšdrēbes. Te viss atkarīgs no pastaigas mērķa. 

  • Ja plānots vārtīties pa sniegu, slēpot vai braukt no kalniņa ar ragavām, tad var izvēlēties arī slēpošanas bikses vai pufīgas dūnu bikses īpaši aukstiem laikapstākļiem.
  • Ja plānota mierīgā pastaiga pa pilsētu vai mežu, piemērotākas būs taisna piegriezuma bikses – džinsi, treniņbikses, arī lietišķā stila taisnās bikses izskatīsies lieliski. 

 

Galvenais, lai bikses neapspilētu kājas pārāk cieši, jo tā ātrāk paliks auksti. 

 

Pastaigām droši var izvēlēties arī svārkus vai kleitas. Ideāli, ja tie ir no vilnas, kašmira vai no kāda cita bieza, silta auduma, bet tad noteikti jāizvēlas siltas zeķubikses – termo vai ar oderi.

 

Reklāma
Reklāma

Augšdaļai

Kad apakšdrēbes ir izvēlētas, ķeramies pie augšdaļas, un te nu tik tiešām var ļauties fantāzijai. Termoveļa, apakškrekls, bītlene, silts un maigs džemperis ar augstu vai zemu apkakli, kardigans – jo vairāk slāņu, jo siltāk būs!
 

 

Virsdrēbes

Te atkal viss atkarīgs no vēlmēm, jo derēs viss – dūnu jaka, šoziem īpaši aktuālā īsāka vai garāka aitādas jaka, arī kažokādas (īstas vai mākslīgas) vai vilnas mētelis. 

 

Taču jāatceras, ka stilīgu tēlu neglabjāmi bojās novecojoša piegriezuma drēbes, piemēram, apspīlēta piegriezuma dūnu jaka vai parka garumā līdz ceļiem ar kažokādas apkakli, arī mēteļi ar apaļo apkakli.

 

Aksesuāri

Pēdējais posms, taču viens no svarīgākajiem stilīga tēla veidošanā, ir aksesuāru izvēle. Cepures, cimdi, šalles, soma, arī saulesbrilles saulainākām dienām. Šie mazie nieciņi palīdz pabeigt koptēlu un izveidot akcentus, radot neatkārtojamu stilu un personisku šarmu. 

Nevajag aizmirst arī par nieciņiem, kas liek justies īpašai – gredzeni, pulksteņi, aproces, ķēdītes, auskari… Jebkas, kas uzlabo garastāvokli!
 

Atgādinājums

Veidojot stilīgu tērpu, ir svarīgi atcerēties, ka stilīgāk, dārgāk un estētiskāk izskatīsies monohromie tēli, tas ir, ja apģērbs, apavi, aksesuāri būs vienas krāsas toņos, piemēram, balts, pelēks, bēšīgs vai melns.

Saistītie raksti