6 lietas, kuras, iespējams, nekad neizies no modes. FOTO

Modē, tāpat kā jebkurā dzīves sfērā, ir lietas, kuras tiek dēvētas pa mūžīgo klasiku. Tas ir drošs naudas ieguldījuma veids, jo vienmēr būs aktuāls. Lūk, 6 lietas, kuras, iespējams, nekad neizies no modes.

Ar bēšām kurpēm vienmēr trāpīsi desmitniekā!

FOTO: Shutterstock.com

Ar bēšām kurpēm vienmēr trāpīsi desmitniekā!

Mazā melnā vakarkleita

Kopš 1926. gada, kad žurnāls Vogue publicēja Koko Šaneles mazās melnās vakarkleitas skici, tā joprojām atrodas uz augstās modes pjedestāla. Vienkārša, taču vienaicīgi ievērojama – tā tika nodēvēta šī kleitiņa. Lai arī dāmas tāda stila kleitas nēsājušas arī pirms tam, tieši Šanele padarīja melno par augstās modes krāsu. Kopš tā laika ir tapušas neskaitāmas variācijas par mazās melnās vakarkleitas tēmu. Pati populārākā no tām – Givenchy kleitiņa, kura bija mugurā aktrisei Odrijai Hepbernai filmā Brokastis Tifānijā. Melnās vakarkleitas noslēpums ir tās ģeniālā vienkāršība, kas mainoties modei kļūst te īsāka, te garāka, te vairāk sievišķīgāka, te atkal noslēpumaināka.

 

Pērļu virtenes

Mazā melnā vakarkleita ar pērļu virteni ir ideāla, nekad no modes neizejoša stila kombinācija. Savu kārtējo atgriešanos modē pērles šajā sezonā piedzīvoja, pateicoties Chanel (jau atkal) pavasara/vasaras sezonas rotu kolekcijai. Savu ieguldījumu pērļu popularizēšanā deva arī kinolente Lielais Getsbijs. Pērļu virtene atdzīvinās jebkuru apģērbu, piedodot  tēlam elegantu retro šiku.

 


Bēši apavi

Bēšām laiviņām konkurentu kurpju vidū vienkārši nav. Tās vizuāli pagarina kājas un šādus apavus var kombinēt pilnīgi ar visu. Bēšas laiviņas piestāvēs gan svinīgam pasākumam, gan ikdienai, piemēram, uzvelkot tās pie boyfriend stila džinsiem. Pērkot šādus apavus, nevajag taupīt, jo kurpēm, kuras bieži nēsa, ir jābūt kvalitatīvām un ērtām.  


Zīmuļsvārki

Ļoti sievišķīgs, seksapīls apģērbs, kas ir piemērots kā ikdienai, tā svētkiem. Atceries, ka pie zīmuļveida svārkiem piestāv tikai augstpapēžu apavi.

Reklāma
Reklāma


Ādas jaka

Katrā sezona kāda no ādas jakas variācijām noteikti tiks pieskaitīta pie aktuālākajām tendencēm. Tā vairs sen nav baikeru un metālistu stila atribūts vai brīvā laika apģērbs. Ādas jaku droši var vilkt pie klasiskas kleitiņas, tādejādi atsvaidzinot stilu. Šāds apģērbs piešķirs tavam tēlam nedaudz asumiņa.

 

Apjomīgs džemperis

Tā saucamie oversized džemperi, kas izskatās, it kā nēsātājai būtu nedaudz par lielu, šosezon ir daudzu modes namu kolekcijās. Nav svarīgi, vai džemperis pirkts veikalā, paņemts no drauga vai ir vecāsmātes adīts. Tas var būt nedaudz apbružāts un katru reizi, kombinējot ar ko citu, vecais, mīļais džemperis piedzīvos kārtējo jaunību. To ieteicams vilkt kopā ar šauriem džinsiem vai legingiem, kas vizuāli kājas padara tievākas.

 

Teksts: Jauns.lv

Foto: Shutterstock.com

Saistītie raksti