Kā pareizi lietot tonālo krēmu: toņa izvēle un uzklāšana soli pa solim

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Tonālo krēmu uzklāj tikai tad, kad kopjošais produkts ir pilnībā uzsūcies ādā, pretējā gadījumā tas maziem gabaliņiem velsies nost no ādas un būs jāsāk no sākuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tonālo krēmu uzklāj tikai tad, kad kopjošais produkts ir pilnībā uzsūcies ādā, pretējā gadījumā tas maziem gabaliņiem velsies nost no ādas un būs jāsāk no sākuma.

Vispirms ir jāsāk ar pareizo izvēli. Taukainas ādas īpašniecēm ir jāizvēlas tonālais krēms, kas matē un spēj absorbēt sevī lieko tauku sekrētu. Ja seju klāj komedoni un pūtītes, pareiza izvēle ir tonālais krēms, kas satur antibakteriālas vielas un pūdera sastāvdaļas. Taukainai ādai nevajadzētu lietot krēmus, kuru sastāvā ir stearīnskābe, oleīnskābe vai palmitīnskābe, tās var veicināt iekaisumu.

Nobriedušai ādai zem tonālā krēma jāuzklāj bāze ar liftinga efektu. Sausai ādai jāizvēlas bāze, kas satur mitrinošas vielas, kā arī šķidras konsistences tonālais krēms, tas nevelsies un vienmērīgāk klāsies. Vienmēr iesaku izvēlēties tonālos krēmus, kuru sastāvā atrodami saules aizsargfiltri, tie ādu pasargās no fotonovecošanās.

Svarīga arī toņa izvēle: tam ir jāsaplūst ar sejas ādu. Veikalā uzklāj krēmu uz kakla sāna daļas un pēc 10 minūtēm novērtē rezultātu. Iesaku izvēlēties nedaudz gaišāku toni par ādas krāsu, tas noslēps ādas nepilnības un atsvaidzinās meikapu. Tumšāks tonis seju padara nedaudz vecāku.

Uzklāšana: mājas apstākļos vieglāk tonālo uzklāt ar pirkstiem, jo, plaukstā sasildīts, produkts vieglāk klājas. Tomēr vispareizāk to klāt ar plakanu otu. Tas ir estētiskāk, viegli uzklāt un uz pirkstiem nepaliek produkta atlikumi, kuri pēc tam nodevīgi pielīp pie apģērba.

Soli pa solim: vispirms āda ir obligāti jāattīra, izmantojot ikdienas attīrošo līdzekli un jāuzklāj ikdienas kopjošie produkti. Tonālo krēmu uzklāj tikai tad, kad kopjošais produkts ir pilnībā uzsūcies ādā, pretējā gadījumā tas maziem gabaliņiem velsies nost no ādas un būs jāsāk no sākuma. Nelielu daudzumu krēma vispirms uzklāj uz rokas delnas augšpuses, lai tas sasiltu un kļūtu elastīgs.

Pēc tam ar pirkstiem vai otu nedaudz (pa pilītei) uzklāj uz pieres, deguna spārniem, vaigiem un zoda. Tad ar maigām kustībām šīs krēma pilītes izlīdzini pa seju virzienā no centra uz perifēriju, sākot no pieres un beidzot ar zodu. Darot to pretēji, tonālais var klāties nevienādi, izceļot krunkas un poras. Pēc dažām minūtēm ar sausu salveti notušē lieko, īpašu uzmanību pievēršot matu līnijai un kaklam, lai izlīdzinātu pāreju.

 

4 papildu knifiņi
1. Ja lieto korektorus: apsārtumus nomaskēs korektors ar zaļganu nokrāsu.

Reklāma
Reklāma

2. Ar tonālā krēma palīdzību nevajadzētu censties iegūt iedeguma efektu, tam ir paredzēti citi līdzekļi.

3. Bālai ādai jāizvēlas aprikožu nokrāsa – tas dos maigu sārtumu.

4. Ja vēlies veikt sejas formas korekciju, spēlējies ar divu toņu tonālajiem krēmiem – tumšāko klāj uz vaigu kauliem. Taisnstūra vai kvadrāta sejas forma: ar tumšo toni noapaļo sejas formu, sākot no zoda līdz pierei. Trīsstūrveida sejas forma: akcentē tumšāku pieri, zodu un deniņus.

 

Teksts: žurnāls "100 labi padomi" 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv