6 izplatītākās kļūdas skaistumkopšanā

 
Mēs lieliski zinām, ka nedrīkst iet gulēt ar nenoņemtu kosmētikas kārtu, taču tā ir tikai viena no daudzajām ikdienā pieļautajām skaistumkopšanas kļūdām, kas var atstāt negatīvas sekas uz sejas ādu.
Izvēloties kosmētiku, ņem vērā savas ādas tipu un īpatnības, nevis reklāmu solījumus!

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Izvēloties kosmētiku, ņem vērā savas ādas tipu un īpatnības, nevis reklāmu solījumus!

 


1. Pārāk plašs kosmētikas produktu klāsts 

Mēs visas kādreiz esam padevušās kāda jauna skaistumkopšanas produkta reklāmai. Taču pēc laika attopamies ar ārkārtīgi plašu produktu arsenālu – tonikiem, mitrinošajiem krēmiem, skrubjiem, ādas attīrīšanai paredzētiem līdzekļiem, visdažādākajiem krēmiem un pretnovecošanas produktiem utt. To lietošana ir ne vien laikietilpīga, bet arī var sakairināt tavu ādu. Dermatologi iesaka ikdienā neizmantot vairāk par trīs līdz četriem dažādiem produktiem, piemēram, attīrošu līdzekli, līdzekli aizsardzībai no saules stariem un mitrinošu krēmu. 

 

2. Pārāk maz miega un pārāk mazs ūdens patēriņš 

Ādas veselība lielā mērā ir atkarīga no šiem diviem faktoriem – miega un ūdens. Ja nedzersi pietiekami daudz ūdens, tava āda izskatīsies sausa un nogurusi. Savukārt ilgāka pagulēšana tai piedos veselīgu mirdzumu. Ārsti iesaka diennaktī gulēt aptuveni septiņas līdz astoņas stundas.

 

3. Kosmētikas izvēle pēc reklāmu solījumiem 

Kurai gan nekārotos līdzeklis, kurš sola gan attīrīt ādu, gan samazināt krunciņas, gan arī uzveikt paplašinātas poras? Mēs katra esam unikāla, un nepastāv viena recepte visām problēmām. Tāpēc labāk pieturies pie produktiem, kas paredzēti konkrētu ādas problēmu risināšanai. 

 

4. Nepareizi lietota kosmētika

Reklāma
Reklāma

Neuzklāj produktus pēc nejaušības principa, jo produktu uzlikšanas kārtībai ir liela nozīme! Vispirms jāklāj kopjošie līdzekļi, piemēram, želeja pret akni, bet tikai pēc tam – mitrinošu krēmu. Pirms lietot produktus ar tādām kairinošām sastāvdaļām kā salicilskābe un benzoilperoksīds, konsultējies ar dermatologu. Savukārt retinolu saturošus līdzekļus liec pirms gulētiešanas.


5. Pirms sporta nodarbībām aizmirsts noņemt kosmētiku

Lielākā daļa tonālo krēmu nosprosto poras, kas pēc kārtīgas izsvīšanas sporta zālē var izraisīt pumpu rašanos. Tāpēc savā sporta somā vienmēr turi līdzekli kosmētikas noņemšanai un pāris vates plāksnītes. 

 

6. Slinkums lietot saules aizsargkrēmu 

Lai arī daudzas sievietes to joprojām neievēro, ir svarīgi dienu no dienas lietot kādu produktu ar saules aizsargfiltru. Tie pasargā no apdegumiem un ādas vēža. Turklāt zinātnieki nesen atklājuši, ka cilvēkiem, kas ik dienas lieto saules aizsargkrēmu, āda ilgāk izskatās jauna. SPF vari atrast pat daudzos mitrinošajos krēmos, ko vari lietot ikdienā. 

 

Avots: www.kasjauns.lv