Kam jābūt pieauguša vīrieša kosmētikas maciņā

Stereotipiski pierasts domāt, ka kosmētikas maciņš ir tikai sievietēm. Šodien arī vīrieši to izmanto arvien biežāk. Kam tad būtu jāatrodas 30 gadu ar plusiņu vecu vīriešu kosmētikas maciņā? Minimālā komplektiņa saturu nosauc "Kolonna" kosmētiķe Ieva Cipule.

Vīrieši par grumbiņu esamību parasti nesūdzas.

FOTO: www.moonparlour.lv

Vīrieši par grumbiņu esamību parasti nesūdzas.

Pieauguša vīrieša kosmētikas maciņā noteikti jābūt:

- sejas mazgāšanas līdzeklim

- acu krēmam, želajai

- mitrinošam sejas krēmam

Acis nodod

I.Cipule atzīst, ka vīrietim pēc 30 gadiem vairs nevajadzētu kautrēties lietot kosmētiku, jo īpaši "palīdzība" šajā vecumā nepieciešama ādai ap acīm. Tieši acis visbiežāk nodod, ka cilvēks nav labi izgulējies, viņam ir ilgstošs nogurums, stress.

Pieredze liecinot, ka vīriešiem nepatīk taukaini jeb trekni krēmi, tādēļ vīriešu kosmētikas līnijās ādai ap acīm izvēlēti želejveida līdzekļi, kam piemīt drenējošs efekts, tie palīdzēs pret tumšajiem lokiem zem acīm. Tomēr, ja vien vīrietim nav pretenziju, viņš droši krēmu ādai ap acīm var aizņemties no savas dzīvesbiedres. Un var darīt arī otrādi - arī sievietes var aizņemties sava mīļotā želejiņu, nekādu kaitējumu tas nenodarīs, saka kosmētiķe.

Sejas āda

Reklāma
Reklāma

Šajā vecumā vīrietim būtu ieteicams paretam izmantot kādu skrubīti, jo īpaši gadījumos, ja āda spīd, ir melnie punktiņi, kādas pumpiņas. Turpretim, ja āda ir sausa, jūtīga - noderēs krēmiņš. Vīriešu āda ir biezāka par sieviešu, tādēļ arī izturīgāka un problēmas jūt tikai tad, kad tās patiešām jau ir visai lielas. Parasti vīriešiem pietiek ieziesties ar balzāmveida krēmu pēc skūšanās. Tomēr, ja āda ir problemātiskāka, derēs krēms ar matējošu efektu, jo īpaši, ja ir pumpas.

 

I.Cipule atzīst, ka vīriešiem ir grūti kaut ko ieteikt, ja vien viņi paši neizjūt konkrētas problēmas. Toties, ja problēma ir atzīta, kosmētiķu ieteikumus vīrieši pilda ļoti apzinīgi.


Atšķirībā no sievietēm, vīrieši par grumbiņām parasti nesūdzas. Viņu galvenās sejas ādas problēmas ir sausuma sajūta un pumpiņas, kas, piemēram, radušās pēc neveiksmīgas skūšanās. Tad derēs kādi lokāli kosmētikas līdzekļi, bet pret ūdens vai saules radīto sausumu noderēs jebkurš universiāls mitrinošs krēms, iesaka kosmētiķe.

 

Dekoratīvo kosmētiku vīrieši lieto reti un tikai īpašos gadījumos

Pēc I.Cipules pieredzes, dekoratīvās kosmētikas lietošana vīriešiem nav populāra. To lieto vien īpašos gadījumos, piemēram, kādas slavenības pirms fotosesijām, filmēšanās. Defektus maskējošus līdzekļus vīrieši nereti lieto arī gadījumos, ja gadījies ar kādu saķildoties un dabūt kādu zilumu. Lielākā daļa vīriešu pat apvainojas, ja viņiem tiek piedāvāts nomaksēt kādu pumpiņu vai sarkanumu, sacīja kosmētiķe. Tāda vismaz esot viņas pieredze.