Kā pavisam lēti tikt pie labas kosmētikas?

Vai tu domā, ka skaistums maksā bargu naudu? Vai tev šķiet, ka lielas naudas summas garantē valdzinošu izskatu? Tādā gadījumā, pērkot jaunu kosmētisko līdzekli, atvēli dažas minūtes rūpīgai etiķetes izlasīšanai un tu sapratīsi, ka daudzu ekskluzīvu zīmolu kosmētika satur tieši tās pašas sastāvdaļas, ko aptiekā nopērkamā produkcija vai ne tik pazīstamu zīmolu kosmētiskie līdzekļi.

Iegādājies kosmētiskos līdzekļus, kas pilda vairāk nekā vienu funkciju. Pat pasaules slavenākās modeles izmanto lūpu krāsu, lai piešķirtu sārtumu vaigiem, un acu ēnas, lai nopūderētu lūpas un nostiprinātu to krāsu.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Iegādājies kosmētiskos līdzekļus, kas pilda vairāk nekā vienu funkciju. Pat pasaules slavenākās modeles izmanto lūpu krāsu, lai piešķirtu sārtumu vaigiem, un acu ēnas, lai nopūderētu lūpas un nostiprinātu to krāsu.

 

Pērc internetā! Labus kosmētiskos līdzekļus var iegādāties internetā. Atliek vien sekot dažādu uzņēmumu piedāvājumiem.

 

Pērc iepriekšējo gadu populāros produktus! Dažkārt lielas summas var ietaupīt, pērkot nevis sezonas jaunumus, bet gan iepriekšējo gadu aktuālos produktus. Jo saturiski tajos izmaiņu ir maz. Lielākās pārmaiņas parasti skar vizuālo oformējumu.

 

Kur kosmētiku glabāt? Pavisam vienkārši - darba piederumu kastē ar daudziem dažādu izmēru nodalījumiem. Šādu kasti, visticamāk, varat iegādāties vietējā saimniecības preču veikalā.

Šāda kastīte kosmētikas glabāšanai ne vien izskatās labi, bet ir ļoti parocīga, ja kosmētikas krājumi ir jāpaņem līdzi. Foto autore: Māra Pētersone

 

Reklāma
Reklāma

Kosmētiskie līdzekļi

Sejas tīrītājs. Kāpēc tērēt daudz naudas par līdzekli, kas uz ādas atrodas vien dažas sekundes? Labāk iegādājies lētu attītītāju uz krēma bāzes (ja tev ir sausa āda) vai uz želejas bāzes (ja tev ir taukaina āda). Sejas attīrīšanai var izmantot arī pienu. Tas ir daudz lētāks un veselīgāks ādai nekā rūpnieciski ražotie attīrītāji.

Toniks. Neesi izšķērdīga un netērē naudu tonikam, ja par dažiem santīmiem varat iegādāties citronu - labāko līdzekli dabīgā ādas pH līmeņa atjaunošanai. Šim nolūkam noderēs arī burvju lazda vai tuvākajā aptiekā iegādāts borskābes šķīdums.

Mitrinātājs. Nopērc aptiekā lētu mitrinātāju un pievieno tam kapsulu A vitamīna no rīta vai kapsulu E vitamīna vakarā. Rezultāts būs tāds pats, it kā tu lietotu populāru zīmolu produktus, jo vitamīni A un E ir galvenās "ekstras" arī dārgajos mitrinātājos. Un netērē pārāk daudz naudas par saules aizsargfiltru. Vienkārši uzklāj savu saules aizsargkrēmu zem mitrinātāja.

Dekoratīvā kosmētika. Iegādājies kosmētiskos līdzekļus, kas pilda vairāk nekā vienu funkciju. Pat pasaules slavenākās modeles izmanto lūpu krāsu, lai piešķirtu sārtumu vaigiem, un acu ēnas, lai nopūderētu lūpas un nostiprinātu to krāsu. Tu vari izmantot, piemēram, acu zīmuli kā lūpu kontūrzīmuli, taču nekad nedari otrādi, jo lūpu kontūrzīmulī var būt vielas, ko nedrīkst lietot acu apvidū.

Šampūns. Izvēlies vidējas cenas šampūnu. Ja vēlies, vari tam pievienot degvīnu (matu mirdzumam) un etiķi (perfektai tīrībai).

 

Materiāla tapšanā izmantotā literatūra: D. Airensa "Rūpīgi glabātie skaistuma noslēpumi", R.: "Zvaigzne ABC", 2009.