Padomi, kā tikt pie skaistiem nagiem

Skaisti nagi ir ikvienas sievietes sapnis, bet dažkārt vide, ikdienas apstākļi, nekvalitatīvs uzturs, stress un slimošanas nagus padara trauslus un neglītus. Tomēr viss ir labojams, tāpēc piedāvājam padomus, ko darīt, lai nagi vienmēr būtu skaisti!

Veseli nagi ir gludi, bez padziļinājumiem un rievām, tiem ir vienveidīga krāsa, nav plankumu vai atšķirīgas nokrāsas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veseli nagi ir gludi, bez padziļinājumiem un rievām, tiem ir vienveidīga krāsa, nav plankumu vai atšķirīgas nokrāsas.

Ja ir kopti un veseli nagi, rokas izskatīsies vizuāli pievilcīgas. Veseli nagi ir gludi, bez padziļinājumiem un rievām, tiem ir vienveidīga krāsa, nav plankumu vai atšķirīgas nokrāsas. Runājot par nagu kopšanu, jāatceras, ka neviens nagu kopšanas līdzeklis viens pats nespēj nodrošināt veselīgu nagu izskatu, nagi un rokas kopumā ir jākopj regulāri un ikdienā jāievēro saudzējošs režīms.

 

1. padoms. Izturies saudzīgi pret saviem nagiem! Lai pasargātu nagus no bojājumiem, neizmanto tos par darba rīkiem – nekasi netīrumus no netīras pannas, ar nagiem nerušini zemi, neplēs vaļā dažādus iepakojumus ar nagu palīdzību, jo tādā veidā tiek bojāta naga struktūra.

 

2. padoms. Negrauz nagus un nebaksti ienadžus ar tam nepiemērotiem priekšmetiem! Nagu graušana un ienadžu bojāšana var radīt mikro traumas, kurās var iekļūt dažādas baktērijas un sēnītes. Ārstēšanās un nagu ataudzēšana prasīs diezgan ilgu laiku, jo nagi aug samērā lēni, un ienadžu atkopšanos kavē roku pakļaušana ikdienas darbībām un ārējās vides ietekmei. 

 

3. padoms. Velc speciālos cimdus! Speciālie cimdi īpaši svarīgi ir tad, ja strādā ar dažādām ķīmiskām vielām un dezinfekcijas līdzekļiem, jo tie noārda dabisko ādas aizsargslāni un bojā ādas un nagu struktūru. Saskarē ar tīrīšanas līdzekļiem ne tikai tiek traumēti nagi, bet arī āda kļūst sausa, neveselīga un uz ādas var parādīties izsitumi. 

 

4.padoms. Lieto caurspīdīgo nagu laku! Kad gatavojies veikt mājas uzkopšanas darbus, nolako nagus ar caurspīdīgo, ārstniecisko nagu laku, jo tad nags būs nedaudz pasargāts no ķīmijas ietekmes. Tomēr paralēli tam cimdus arī vajag valkāt. Ja plāno iegādāties šādu nagu laku, pievērs uzmanību, lai tajā būtu kalcijs un E vitamīns. Problemātiskiem nagiem vēl tiek piedāvāts arī karotīna komplekss, tas ir tīrais karotīns, ko pilina zem naga katru vakaru pirms gulētiešanas.

Reklāma
Reklāma

 

5. padoms. Regulāri kop savus nagus! Veltot katru vakaru piecas minūtes nagu kopšanai, tie vienmēr būs skaisti. Lai mājas apstākļos veiktu nagu kopšanu, ir vajadzīga eļļa nagiem vai krēmiņš, ar ko mitrināt ienadžus un kociņš, ar ko tos atbīdīt, asas šķērītes vai standziņas, ar ko nogriezt nagus, un laba nagu vīlīte. Vissaudzējošākā esot dimanta nagu vīle, ko īpaši iesaka trauslu nagu īpašniekiem. Un atceries – nagus vīlē tikai vienā virzienā, lai neveidotos spuras, kas  veicinās nagu šķelšanos.

 

6. padoms. Regulāri mitrini ne tikai rokas, bet arī nagus! Mitrinošu roku krēmu ieteicams lietot pēc ikvienas roku mazgāšanas reizes, lai āda nekļūtu sausa un raupja. Arī pirms došanās ārā, iezied rokas ar krēmu. Nagu kopšanai var izmantot saulespuķu vai olīvu eļļu, ko ar vates tamponu uzziež uz ienadžiem katru vakaru tieši pirms gulētiešanas.

 

7. padoms. Palutini rokas ar kādu procedūru! Mājas apstākļos visefektīvākais ir pīlings ar kafijas biezumiem. Var izmantot arī maltas auzu pārslas. Var taisīt masku rokām no olas dzeltenuma. To sakuļ, pievieno tējkaroti medus, olīveļļas un saldā krējuma. Visu rūpīgi samaisa un ļauj, lai maska iesūcas ādā. Pēc 15 minūtēm lieko noskalo. 

 

8. padoms. Zemnagu tīrīšanai izmanto maigu birstīti! Daudzi netīrumus no nagu apakšas cenšas izkasīt ar dažādu asu priekšmetu palīdzību, taču tas tikai bojā ādu zem nagiem un izmaina nagu formu. Tā vietā izmanto maigu birstīti, ziepes un ūdeni.