12 padomi problemātiskas ādas īpašniekam

Cilvēki ar taukainu ādu — gan pusaudži, gan arī pēc pusaudžu vecuma nereti saskaras ar pinņu veidošanos un iekaisušas ādas problēmām. Jebkurā vecumā, kopjot problemātisku ādu, jāievēro 3 pamatprincipi: attīrīt, tonizēt un mitrināt. Problemātiskai ādai šie trīs soļi ir īpaši svarīgi, jo āda ir traumēta un tāpēc kopšanai jābūt īpaši rūpīgai.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Attīrīšana

Āda katru vakaru un rītu ir jāattīra ar speciālu līdzekli. Ja ir lietota dekoratīvā kosmētika - pūderkrēms, pūderis un cita kosmētika — vispirms to notīrām ar atbilstošu līdzekli. Pēc tam seju jānomazgā ar attīrošajām putām vai ziepēm. Dienas laikā uz ādas nogulsnējas putekļi, tauku kārtiņa, vidē esošie netīrumi un īpaši neredzamās netīrumu daļiņas gaisā, ko piesaista dators. Savukārt no rīta ikviena āda un īpaši problemātiskā un taukainā āda ir pārklāta ar tauku kārtiņu. To ūdeni nomazgāt nevar, noskalojat ādu ar ūdeni rodas mānīga sajūta, ka āda ir tīra, bet tauku kārtiņu ūdens nespēj nomazgāt. Attīrīšanas procesā poras tiek atvērtas un attīrītas — tās neaizsērē un mazinās melno komedonu veidošanās, kā arī iekaisušās pūtītes tiek attīrītas. Problemātiska āda var būt ne tikai uz sejas, bet arī dekoltē zonā un uz muguras. Īpaši ziemas periodā, kad tieša saules iedarbība neskar ādu. Solārija apmeklējums nerisina ādas problēmas, bet neatgriezeniski bojā ādas šūnas. Tāpēc ir svarīgi kopt arī ķermeņa zonas, ko skar pinnes, izmantojot speciālas ziepes vai putas.

Vēlams izmantot viena ražotāja ārstniecisko kosmētiku, lai katrs produkts papildinātu kopējo dziedējošo procesu.

Tonizēšana

Kad poras ir tīras, ir svarīgi tās tonizēt un taukainai ādai arī dezinficēt. Tāpēc tonikiem, kas paredzēti taukainai ādai tiek pievienots alkohols vai aktīvo vielu savienojums, kas vienlaikus dezinficē un tonizē pirms tam attīrītās poras. Ja lietojat toniku bez mazgāšanas līdzekļa, tad aizsērējušās poras tiek papildus kairinātas un netiek dezinficētas. Poras turpina nosprostoties un ādas iekaisums netiek dziedēts.
 
Mitrināšana

Ikvienai ādai, lai cik sausa vai taukaina tā būtu, ir nepieciešama mitrināšana. Taukainai ādai krēms būs vieglāks, sausai — barojošāks. Atbilstošs krēms mitrina ādu, iepriekš attīrītās poras un sagatavo ādu dienai vai naktij. Izvēloties sejas krēmu naktij, jāizvēlas krēms, kas risina kādu no jūsu ādas problēmām — uzmundrina, ārstē vai atjauno.

12 padomi ikvienam problemātiskas ādas īpašniekam:
1. Seju noteikti jānomazgā ar speciālo attīrīšanas līdzekli no rīta, jo nakts laikā ādas tauku dziedzeri strādā.

2. Ja āda nav ļoti taukaina, tad sejas toniku var lietot tikai vakarā.

3. Vēlams izmantot viena ražotāja ārstniecisko kosmētiku, lai katrs produkts papildinātu kopējo dziedējošo procesu.

4. Solārijs nerisina ādas problēmas. Sabiedrībā patlaban valda uzskats, ka būt brūnam ir skaisti, šo uzskatu galvenokārt kultivē masu mediji. Modeles vai aktrises ir brūnas, nosauļojušās, tādēļ izveidojies priekšstats, ka tas ir skaisti. Ja sievietei ir brūna, nosauļota āda, uz tās mazāk redz kādus veidojumus: pumpas, izspiedušās vēnas, tātad ādas kosmētiskos defektus redz mazāk. Uz bālas ādas diemžēl izceļas viss. Tas bieži ir tas, kas cilvēkam pašam jādomā: kas ir labāk — izskatīties glīti vai būt veselam?

5. Ja āda ir piņņu skarta, neeksperimentē ar pašu gatavotām sejas maskām un mājas gatavotu kosmētiku, bet izvēlēties farmaceitiskajās ražotnēs radītus produktus, ārstniecisko kosmētiku, kas nopērkami aptiekās.

6. Ja 3 nedēļu laikā, lietojot dziedējošo kosmētiku uzlabojumi nav, noteikti konsultējaties ar dermatologu.

Reklāma
Reklāma

7. Svarīgi ir pareizi novērtēt ādas tipu un attiecīgi kopt. Ja taukainai ādai, parādās sausas ādas laukumi (ādas plēksnītes), tas nozīmē, ka āda ir atūdeņota un jākonsultējas par izvēlēto kopšanu ar speciālistu, nevis sākt lietot barojošu krēmu. Ja cilvēks izvēlas savam ādas tipam nepiemērotu kosmētiku, kas ir diezgan bieži sastopama parādība, rodas problēmas: pastiprinās pinnes, āda pārsausinās, attīstās alerģiskas reakcijas u.c.

8. Neeksperimentē ar dažādu produktu paraudziņiem, jo ādai nepieciešams laiks, lai reaģētu vai paraugs patīk vai nē.

9. Ādai nav jādod laiks, lai pierastu pie kāda kopšanas līdzekļa. Alerģiskā reakcija nekur nepazudīs. Vislabākās zāles pret alerģiju, ir izvairīšanās no konkrētā alergēna, t.i., nelietot produktus, pret ko cilvēkam ir alerģija vai pastiprināta jutība. Runājot par alerģijām, ir vēl viens būtisks fakts: cilvēks jau nepiedzimst ar visām savām "alerģijām", tās veidojas arī dzīves laikā. Tāpat ir ar lietām, ko it kā lieto ilgus gadus, bet pret kurām laika gaitā izstrādājas alerģiska reakcija. Ir vielas, kuras biežāk izraisa alerģiskas reakcijas, un, ja šīs vielas lieto cilvēks ar paaugstinātu jutību, agrāk vai vēlāk rodas alerģija.

 

10. Citas ķermeņa daļas (mugura, krūšu zona, ko skar pinnes, jākopj ar tiem pašiem kopšanas līdzekļiem ko seju. Noteikti jālieto attīrīšanas līdzeklis un toniks, krēms.

11. Vēlams izmantot viena ražotāja ārstniecisko kosmētiku, lai katrs produkts papildinātu kopējo dziedējošo procesu.

12. Kompaktais pūderis nav līdzeklis, kas var atrisināt pamatproblēmu. Parasti pūderi izmanto gadījumos, kad ir ādas dziedzeru hiperfunkcija, respektīvi, ja sviedru vai tauku dziedzeri darbojas pārāk intensīvi. Šajā gadījumā var atrast līdzību ar pūderi, ko sievietes izmanto kosmētikā, jo sejas ādā tauku un sviedru dziedzeru ir daudz, kad sieviete svīst, viņa dodas nopūderēt degunu, lai sejas āda nespīdētu.

 


Attēlā redzami virzieni, kādos pareizi javeic sejas tīrīšana.



Ieskaties www.pinnes.lv un atrodi savu dermatologu un piesakies konsultācijai!