Izpēti savas nagu lakas sastāvu!

Nagu laku sastāvā ir vairākas būtiskas vielas, kas nodrošina gan spīdīgu virskārtu, gan saķeri ar naga virsmu, gan vieglu uzklāšanos. Bet par visu pēc kārtas.
Nagu laku sastāvā ir vairākas būtiskas vielas

FOTO: Publicitātes foto

Nagu laku sastāvā ir vairākas būtiskas vielas

 

Svarīgākā nagu laku sastāvdaļa ir nitroceluloze un tās atvasinājumi vai tai līdzīgi savienojumi. Nitroceluloze ir mākslīgais polimērs, kurš padara virskārtu biezāku un izveido spīdīgu aizsargkārtu. Uz produkta iepakojuma slēpsies zem nosaukumiem: nitrocellulose; vinyl polymers; cellulose acetate proprionate. Plēvītes veidotāji (t.sk. arī nitroceluloze) atbild par aizsargbarjeras veidošanu uz naga virsmas, lai tas nebojātos apkārtējas vides ietekme.

 

 

Fotoiniciatori ir sastāvdaļas, pateicoties kuram gēla nagu laka reaģē uz ultravioleto starojumu, to uzsūcot un iedarbinot struktūras izmaiņas procesu. Šī sastāvdaļas nav toksiskas un nav bīstamas apkārtējai videi. Jo mazāk laika nepieciešams uz nagu lakas žāvēšanu, jo vairāk fotoiniciatora ir pievienots un jo aktīvāk notiek polimerizācijas process. Šo sastāvdaļu gan atradīsi tikai gēla nagu laku sastāvā.

 

Šķīdinātāji tiek pievienoti, lai nagu lakās iegūtu nepieciešamo tekstūru, kā arī nodrošinātu saķeri starp nagu laku un naga virsmu. No šķīdinātāja kvalitātes un kvantitātes ir atkarīgs tas, kā nagu laka ne tikai turēsies uz naga virsmas, bet arī cik viegli tā būs noņemama no tās. Tieši tāpēc dažas nagu lakas labi klājas, bet slikti noņemas. Un otrādi.

 

Populārākie šķīdinātāji, kuri tiek iekļauti sastāvos:

  • propylene glycol monomethyl ether;
  • isopropyl alcohol;
  • hexane;
  • heptane;
  • ethylacetate;
  • dimethicone – šis ir iekļauts gan 5-free, gan 7-free nevēlamo sastāvdaļu sarakstā, bet par to nedaudz vēlāk.

 

Tāpat ir svarīgas vielas, kas nodrošina nagu lakas plūstamību un vieglu uzklāšanos uz naga virsmas. Visbiežāk šo funkciju veic butilacetāts (Butyl Acetate). Pigmenti – laikam svarīgākā nagu laku sastāvdaļa, jo no sākuma mēs skatamies uz krāsu. No pigmenta daudzuma ir atkarīgs, cik labi nagu laka pārklās naga plātni. Visbiežāk tiek izmantoti dažādi metālu oksīdu vai laboratorijā iegūtās krāsvielas. Kaitīgas tās nav.

Reklāma
Reklāma

 

 

Manucurist Green nagu lakās Tu atradīsi izcilu kombināciju, kas sniegs lielisku rezultātu.

Butilacetāts rūpēsies par to, lai nagu laka vieglāk uzklātos, etilacetāts – lai tā ātri nožūst, nitroceluloze savukārt izveidos spīdīgu aizsargkārtiņu. Krāsu dažādību nodrošinās dažādākie pigmenti. Ja vēlēsies paildzināt nagu lakas nesāšanas termiņu, tad Manucurist Green Flash nagu želejlaka ar dažādiem polimēriem sastāviem, nodrošinot vislabāko izturību, sniegs šo iespēju.

 

Ar ko atšķiras bērnu nagu lakas?

Bērnu nagi ir daudz trauslāki nekā pieaugušo, līdz ar to būtiski atšķiras arī tas, ko uz tiem var klāt. Bērnu nagu plātne:

  • ir trauslāka;
  • ir plānāka;
  • aug vairākas reizes ātrāk nekā pieaugušo;
  • ir ar lielāku caurlaišanu.

Manucurist Petite nagu lakas bērniem ir uz ūdens bāzes. Tas tiek izmantots kā šķīdinātājs, tātad arī bērniem būs pacietīgi jāpagaida, līdz nagu laka izžūs. Citādi sastāvs ir bagātināts ir sastāvdaļām, kas stiprinās un baros naga plātni, piemēram, tocopherol (Vitamīns E).

Uzzini vairāk:

www.urbangreen.lv

Facebook: Urban Green

Instagram: urbangreenlv

TikTok: urban_green

Saistītie raksti