Kā mazināt tik netīkamās grumbiņas ap acīm

Āda ap acīm ir jutīgākā sejas ādas zona. Kas jāņem vērā, to kopjot, skaidro "BENU Aptiekas" farmaceite Liene Graudiņa.
Āda ap acīm ir līdz pat 10 reizēm plānāka nekā sejas āda, tajā nav sviedru dziedzeru un taukaudu, tādēļ šajā zonā visātrāk var redzēt novecošanās pazīmes.

FOTO: Shutterstock.com

Āda ap acīm ir līdz pat 10 reizēm plānāka nekā sejas āda, tajā nav sviedru dziedzeru un taukaudu, tādēļ šajā zonā visātrāk var redzēt novecošanās pazīmes.

Vai pietiek ar parastajiem sejas krēmiem?

Tā kā ādā ap acīm nav tauku dziedzeru, tā intensīvāk zaudē mitrumu un arī elastību. Svarīgākais, kopjot ādu ap acīm, ir maiga attīrīšana un mitrināšana.

“Tā kā āda ap acīm ir maiga, plāna un jutīga, šīs zonas kopšanai bieži vien neder ierastie sejas krēmi,” stāsta L. Graudiņa. “Tā vietā jāizvēlas speciāli ādai ap acīm izstrādāti kopšanas līdzekļi.”

Kopjošie līdzekļi jāizvēlas atbilstoši ādas tipam, piemēram, sausai ādai neder krēmi normālai vai taukainai ādai. 

Svarīgi pievērst uzmanību tam, lai līdzeklis būtu mitrinošs. Papildus tam var padomāt, vai ir vēl kāds efekts, ko sieviete vēlas iegūt, piemēram, pretgrumbu, izgaismojošs, tūsku un tumšo loku mazinošs efekts.

Uzklājot krēmu, ieteicams ievērot tā sauktās Langera līnijas un krēmu iemasēt maigām apļveida kustībām, cenšoties lieki nenostiept ādu.  

Zināšanai!

Langera līnijas ap acīm virzās no deguna pa uzacu līniju un tad no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo. Āda šajā apvidū, sevišķi plakstiņi, ir sevišķi maiga, tāpēc izmanto tikai vieglas apļveida masāžas kustības, cenšoties ādu neiestiept. 

 

Kā mazināt grumbiņas?

Grumbiņu mazināšanai der krēmi ar fillera efektu. Tas aizpildīs sīkās grumbiņas un palīdzēs ādai izskatīties gludākai, iesaka farmaceite. 

Populārākās krēmu sastāvdaļas, kurām piemīt grumbiņas mazinošs efekts, ir:

  • hialuronskābe,
  • retinols,
  • koenzīms Q-10,
  • kolagēns,
  • C vitamīns.
Reklāma
Reklāma

Krēmus ar pretgrumbu efektu arī kursu veidā var lietot tie, kam šķietami vēl nav šādas problēmas, bet kas vēlas par savu ādu parūpēties laikus. 

Tomēr neviens krēms nav brīnumlīdzeklis un nepalīdzēs atbrīvoties no visām grumbiņām, jo īpaši dziļajām, brīdina L. Graudiņa. Tādēļ ir būtiski par ādu rūpēties jau laikus – mitrināt ādu ap acīm, saņemt veselīgu uzturu, lietot pietiekami daudz šķidruma, aizsargāt ādu no UV stariem un, protams, ievērot veselīgu miega daudzumu.

 

Ko darīt, ja zem acīm ir tumši loki?

Tāda problēma, kā tūska un tumšie loki zem acīm, kļūst īpaši aktuāla, ja ir liels nogurums un stress, nav pietiekami gulēts, netiek uzņemts pietiekams ūdens daudzums vai arī pirms miega tiek ēsti sāļi un asi ēdieni. 

Tumšos lokus un tūsku veicina arī smēķēšana, pārmērīga alkohola lietošana un UV staru ietekme. 

Lai šo problēmu mazinātu, var izvēlēties krēmus, kuru sastāvā ir tonizējošas un izgaismojošas sastāvdaļas, piemēram, kofeīns, C vitamīns, peptīdi vai retinols. 

Tūskas mazināšanai var izmantot vēsas kompreses un tā saucamos patčus – īpašas maskas ādai zem acīm, kas atdzesēti ledusskapī. 

Acu krēmu iepakojumā mēdz būt jau iestrādāts metāla uzgalis, lai, uzklājot krēmu, varētu veikt vēsu masāžu. Tas ādai sniedz tonizējošu efektu.

 

Biežākās kļūdas

  • Paštaisītu masku lietošana. Āda ap acīm ir ļoti jutīga, tādēļ jāizvairās no paštaisītu masku lietošanas. Tējas maisiņu komprešu vietā labāk izvēlēties patčus, jo nevaram būt droši, kas ir rūpnieciski ražoto tēju sastāvā.
  • Pārāk intensīva darbošanās. Krēmi acu zonai jāuzklāj pavisam plānā kārtiņā. Tos iemasējot, pēc iespējas jāizvairās no ādas stiepšanas.
  • Saules iedarbība. Bieži par ādas aizsardzību pret sauli atceras tikai izteikti saulainajā laikā, taču arī ziemā jālieto krēmi ar SPF, jo UV stari nonāk pie mums arī caur mākoņiem. Saulainajā laikā ieteicams izmantot saules brilles, jo tad nebūs tik lielas nepieciešamības samiegt acis, kas samazinās mīmikas krunciņu jeb “vārnu kājiņu” veidošanos.

Saistītie raksti